Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič
Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

U Požarevcu je u petak sahranjena Amela K. (2), devojčica koja je preminula u gradskoj Opštoj bolnici 9. aprila uveče, usled nepoznatog uzroka.

Devojčica je na požarevačko odeljenje pedijatrije primljena u ponedeljka uveče, kad ju je dovela majka Jelena, zbog povraćanja. Ona je primljena u stabilnom stanju, ali joj je kasnije pozlilo.

Pročitajte još:

Šta je izazvalo smrt. trebalo bi da se utvrdi toksikološkim veštačenjem u beogradskoj VMA, koje je još uvek u toku, pišu Novosti.

Kako je navedeno u smrtovnom listu, u koju su "Novosti" imale uvid, planirano je prebacivanje deteta za Beograd, ali je ono pre toga preminulo.

U ovoj listi je navedeno da je majka izjavila kako je u detetovim rukama zatekla granule mišomora, ali nije mogla da utvrdi da li je neku pre toga progutalo.

Preporučujemo još:

Majka Jelena se na Fejsbuku oprostila od svoje devojčice potresnim rečima:

- Ljubavi, nedostaješ mi... Izgubila sam moje sve na svetu, moju Amelu, ljubi je majka. Majka će uvek da te drži u srcu - napisala je Jelena uz fotografiju devojčice.

Istraga o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo, koje je o svemu obavestilo i Centar za socijalni rad.

Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Dr Darko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu izjavio je ranije za "Blic" da je obdukcija urađena 10. aprila, dan pošto je devojčica primljena u teškom stanju, i uveče i preminula, a kako se prvobitno spekulisalo, zbog toga što je pojela mišomor.

Mediji su citirali majku devojčice J. K, koja ju je dovela u bolnicu i rekla lekarima da je, navodno, zatekla dete kako jede granule otrova.

Posle toga nastaje obrt u objavljivanju informacija i to da je ta mama promenila svoju priču i navela da njeno dete nije diralo mišomor već da je imala alergijsku reakciju na jagode, a da su je lekari pogrešno lečili.