Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana
facebook
Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana

facebook

Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana, Foto: facebook

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Jelene Špagović (25) ćerka Saše Dujovića bivšeg poslanika i drugog čoveka "Srpske desnice" iz Zemuna, koja se tereti za teško ubistvo Majde Garović (80) iz Zemuna, potvrđeno je "Novostima" u Višem sudu. O detaljima optužnice, kako za naš list kažu u Tužilaštvu, ne mogu da se izjašnjavaju dok se nalazi na ispitivanju.

Zločin, koji je otkriven 20. juna prošle godine, kada je u kontejneru ugljenisan trup starice u vikend-naselju u Krčedinu pored Dunava pronašao jedan od prolaznika, policija je veoma brzo ušla u trag Jeleni koja je uhapšena 6. jula. Tada sa njom priveden je i njen mlađi brat Momčilo Dujović (21), osumnjičen da joj je pomagao u Majdinom ubistvu, ali je kasnije utvrđeno da on, ipak, nije znao za zločin.

Staričin nestanak prijavio je 16. juna njen suprug Ljubisav, da bi se nakon otkrivenog raskomadanog tela i DNK analize utvrdilo da ostaci pripadaju Majdi. Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičena i žrtva bile komšinice, kao i da su se družile, te da je Jelena od Majde pozajmila 2.500 evra, koji se spominju kao mogući motiv zločina. Sumnja se da je Špagovićeva namamila komšinicu uz obećanje da će joj vratiti pare, ubila je, a zatim da bi prikrila zločin, njeno telo kolima odvezla do Krčedina i zapalila.

I dalje nije poznato gde su ostali delovi tela starice.

Od hapšenja, osumnjičena Jelena Špagović nalazi se u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, odakle će biti sprovedena na suđenje.