Naum i Vuk Pešić
Alo.rs
Naum i Vuk Pešić

Alo.rs

Naum i Vuk Pešić, Foto: Alo.rs

* Bliznaci Vuk i Naum Pešić poginuli su kod Požarevca sa ocem

* Danas su sahranjeni

* Lelek i kuknjava se prolamali kroz selo

Ovde su danas sahranjeni blizanci Vuk i Naum (8) Pešić, koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Požarevca pre nekoliko dana.

-Čini mi se da se reka Gruža koja se nalazi pored kuće Aksentijevića, gde su blizanci živeli sa majkom Slavicom, izbistrila od suza koje su prolivene. Ceo gružanski kraj je u šoku- pričaju meštani ovog pitomog sela, dok gledaju gore ka brdu, gde se u stenju nalazi seosko groblje. Tamo su od jutra iskopane dve male rake. I oni kojima je po običajima zapala ta neprijatna rabota plakali su sve vreme... Ulica je putem koji spaja Oplanić sa Knićom i magistralom Kragujevac-Gorni Milanovac bila je zakrčena. Kolona duga kilometar. Svi su došli da odaju poslednju poštu Naumu i Vuku, veselim dečacima, koji su se sa svakim pozdravljali, prozborili koju, trčkarali po selu, hitali u školu koja je tu blizu.

Na hiljade ljudi prisustvovalo je sahrani, izjavljivalo saučešće, opelo u dvorištu kuće su služili svi sveštenici SPC sa teritorije opštine Knić koja je proglasila dan žalosti.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Od kada su juče poslepodne dovežena dva bela sanduka sa telima dečaka svi meštani zanemeli su od tuge. Lelek i kuknjava prolamaju se kroz selo, Hitna pomoć je intervenisala je nekoliko puta.

Na groblju Bozman, u isto vreme kada su sahranjeni dečaci u selu Oplanić, na večni počinak ispraćeni su i njihov otac Aleksandar (42) i baka Stanica (75). Deda Dragutin ostao je sam, obeleo od Parkinsove bolesti. Pre nekoliko godina izgubio je i sina Miodraga. Kuća u ulici Hadži Pordanovoj ostala je pusta..

- Sve sam izgubio, sve je gotovo. Pobio mi je sve- ponavlja Dragutin.

Na večni počinak Nauma i Vuka ispratili su i đaci Osnovne škole „Sveti Sava“ iz obližnje Toponice, gde su ove godine nesrećni dečaci trebalo da krenu u drugi razred. Oprostili su se i članovi KUD „Gornja Gruža“ iz ovog sela, čiji su talentovani članovi bili nastradali blizanci.

Srbin uhapšen u Rusiji! Osuđen zbog ubistva dugom devetkom

AUTOR: Sputnjik/ Alo.rs/ B.P. DATUM I VREME: 06.08.2019. 14:27 - 06.08.2019. 15:18 Ispalio pet hitaca Slaviša Karabašević, Foto: Facebook printscreen U Sevastopolju je 5. avgusta uhapšen vlasnik restorana Slaviša Karabašević, saopštile su „RIA novosti" u pres-službi suda u tom gradu. Za Karabaševićem je raspisana Interpolova poternica zbog zločina počinjenih u Srbiji.

 

- Deca su došla posebno. Od tuge niko nije mogao da ih organizuje -kažu nam komšije.

Majka Slavica je sve vreme pod sedativima. Noge je ne drže. Oko nje su rođaci, pridržavaju je dok se majčin lelek prolama Oplanićem. Dežura i lekarska ekipa.

-Pustite me.. Pustite me.. Obećala sam sebi i deci da ću da izdržim i da ću da ih ispratim - reči su majke Slavice koja paraju srce.

Povorku su predvodili sveštenici SPC. Majka Slavica, pored brata Radeta Aksentijevića i majke Zorice, jedva hoda pored dva mala bela kovčega, pridržavaju je. Desetak godina se borila za potomstvo. Sada sinove ispraća poslednji put. Jedva izdržava bol i tugu. Od njene kuknjave ledi se krv u žilama.

Ne pamti gružanski kraj ovakvu tragediju. Na školi barjak na pola koplja, umrlica. Na fotografiji dečaci su zagrljeni i nasmejani. Baš onako kako će ih i meštani pamtiti.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!