Bojan Mirković
printscreen
Bojan Mirković

printscreen

Bojan Mirković, Foto: printscreen

Advokat Nikola Dumnić, koji brani tekstopisca i kompozitora Zorana Marjanovića (41), optuženog za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović (33), zastupa i Nikšićanina Ivana Nikčevića (39), osumnjičenog za saučesništvo u likvidaciji Bojana Mirkovića (34), bliskog škaljarskom klanu. Svojevremeno je branio Marka Vorotovića (40), osuđenog pripadnika grupe Darka Šarića (50), kao i Sretena Jocića (59) zvanog Joca Amsterdam. Poznati advokat juče nije želeo da otkriva detalje iz odbrane svog klijenta.

- Nikčević je negirao krivicu i rekao da uopšte ne poznaje uhapšenog Bojana Kovačevića, osumnjičenog za teško ubistvo Bojana Mirkovića. Odbrana još čeka da dobije veštačenje DNK tragova, snimke sa video-kamera i druge dokaze - kaže izvor „Alo!“.

Nikola Dumnić, advokat

Vladimir Marković,Alo

Nikola Dumnić, advokat, Foto: Vladimir Marković,Alo

Advokat Miloš Paligorić, nekadašnji sudija koji zastupa Bojana Kovačevića (37), izjavio je za naš list da se njegov branjenik tereti za teško ubistvo.

- On se sam predao, kada je čuo da ga policija traži. Do tada nije znao da se uopšte dogodilo ubistvo u Belvilu. Svuda je išao svojim automobilom, a poznato je da je grad prekriven kamerama. Da je hteo nešto da sakrije, ne bi išao svojim vozilom! Tužilaštvo je izmislilo da su on i Nikčević povezani. Moj klijent nije bio u Beogradu u vreme ubistva i nema nikakve veze sa Crnom Gorom - rekao nam je Paligorić, i dodao da je Kovačević odranije odgovarao samo za tuču.

Zoran Marjanović

Alo/Nenad Vujanović

Nikola Dumnić sa klijentom Zoranom Marjanovićem, Foto: Alo/Nenad Vujanović

Potraga za ubicom Mirkovića i dalje traje. On je, kako navodi tužilaštvo, ispalio osam hitaca u žrtvu. Osumnjičeni su od početka novembra do dana egzekucije pratili Mirkovića pomoću posebnog uređaja da bi ga locirali i likvidirali. Neposredni izvršilac je posle zločina pobegao električnim trotinetom.

Predlog za pritvor je, prema rečima Irene Bjeloš, portparola Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stavljen iz svih zakonskih razloga. Tužilaštvo je, između ostalog, imalo u vidu težinu krivičnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Bojan Mirković bio blizak i sa Aleksandrom Šarcem, koji je ubijen prošlog meseca kod Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Te dve likvidacije su najverovatnije povezane. 

Mirković je bio i mozak operacije svoje grupe, navode beogradski mediji. Prema tima navodima, Bojan je bio ekonomski genije.

- Pratio je kretanja na berzi i verujemo da je za kriminalnu grupu kojoj je pripadao prebacivao novčana sredstva s raznih računa na druge da bi sav novac ušao u legalne tokove. Takođe je bio veoma društven i omiljen među prijateljima, ali i pripadnicama lepšeg pola, pa su ga zvali lepi Boki. Često je sedeo u jednom restoranu u naselju Belvil, ali i po drugim restoranima i kafićima. Odrastao je i živeo na Karaburmi, ali je zbog devojke preselio u elitno naselje Belvil. Mnogo je voleo svoju devojku i bio joj je veran, a njoj je zbog posla lingviste bilo bolje da živi na Novom Beogradu. I sam se navikao na taj kraj - rekli su izvori bliski istrazi. 

Pročitajte još:

Komentari (1)

ja

24.11.2020 08:17

bas je ovo bitna vest