DETALJI HORORA U BELOJ CRKVI Janko zario ocu nož u vrat, dok je umirao upitao ga je: "Jesam li sada postao čovek kad sam zaklao svinju"

Otac mu je sve vreme držao pridike da nije muško jer ne zna da kolje svinje.

Janko Đurković
Janko Đurković, Foto: Facebook

Preklao oca kao svinju posle pridike da nije čovek ako ne zna da zakolje vepra! Policija u Beloj Crkvi uhapsila je Janka Đurkovića (34) zbog sumnje da je nožem preklao oca Dragana (63). Zločin se dogodio juče oko sedam ujutro, a otkriven je kada su komšije zatekle Janka u blizini kuće sa krvavim rukama i licem umazanim krvlju.

Prema nezvaničnim saznanjima, Janko je uporno objašnjavao da mu je otac prebacivao "da nije čovek ako ne zna da zakolje svinju", zbog čega je tokom rasprave zgrabio veliki kuhinjski nož i nesrećnom čoveku presudio za trpezom.

Stravičan zločin se dogodio u porodičnoj kući u ulici Dejana Brankova u Beloj Crkvi, a Janko je posle zločina sav krvav mirno izašao iz kuće i prošetao ulicom. Policija ga je zatekla na oko 100 metara od kuće, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.

- Odmah je priznao da je ubio oca. Do detalja je sve opisao i rekao da više nije mogao da trpi njegovo prebacivanje kako treba nešto da uradi sa sobom. Rekao je da je zgrabio nož i da ga je najmanje pet puta zario u očev vrat. Dok je otac umirao, on ga je, navodno, pitao: "Da li sam sada postao čovek kad sam zaklao svinju?" - otkriva naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni Janko je dugogodišnji psihijatrijski pacijent, lečio se u Vršcu, a u kraju je važio za narkomana.

- Pregledom dokumentacije je ustanovljeno da se osumnjičeni lečio u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“. Međutim, otac ga nije prijavljivao za porodično nasilje. Osim onoga što je Janko ispričao, da mu je otac prebacivao da ništa ne radi i da za života nije zaklao svinju, nisu se svađali - kaže naš sagovornik.

Meštani ulice u kojoj su živeli otac i sin bili su šokirani što je Dragan ubijen na toliko svirep način.

Janko Đurković
Janko Đurković, Foto: Facebook

- Janko se u poslednjih godinu-dve povukao u kuću i retko je izlazio. Pre nekoliko meseci sam se iznenadio kada sam ga sreo napolju. Šetao je i bio je mračan. Rekao mi je da je u depresiji, da mu nije dobro i da mu kroz glavu prolaze crne misli - priča komšija iz ulice.

Prema njegovim rečima, Janku je bila potrebna stručna pomoć, a to niko nije shvatio ozbiljno i zbog toga se dogodila tragedija.

Predozirao se, otac ga spasao

Janko je, prema rečima komšija, pre desetak godina jedva izvukao živu glavu kada se predozirao.

- Otac ga je pronašao i odmah ga odneo u bolnicu, gde su se lekari više dana borili za njegov život. Tad mu je nešto kvrcnulo u glavi i više nije bio isti. Koliko znam, lečio se i pio je neke sedative. Dragan mu je bio velika podrška, nije zaslužio tako da skonča - kaže jedan komšija.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: XXL
  13/09/2018 - 00:43
  Da nije tragično bilo bi smešno, a po svemu sudeći sin je od rođenja trpeo nasilje od strane oca. Naravno uverio je oca da zna da kolje na žalost žrtve.
 • Korisnik: Ljube
  12/09/2018 - 19:36
  Tipična priča iz Srbije, rodili dete, davali mu sve (da se dete ne muči) spasavali mu život od droge a on konjina sa 34 godine sedi u kući na grbači roditeljima. Na kraju zakolje oca jer mu je stalno govorio da je lezilebović, da ništa ne radi pa ni svinju ne ume da zakolje da bi imao šta da jede. Neće valjda da čeka da otac umre prirodnom smrću da bi nasledio kuću i imanje ...
 • Korisnik: Vuki
  12/09/2018 - 15:53
  Zbog roditelja se i drogirao, i sad napravio ovo..Zapravo, dečko je žrtva..
 • Korisnik: Posmatram
  12/09/2018 - 14:51
  U Srbiji je toliko patoloških porodica, decu podižu na pogrešan način prave od njih debile pa se posle čude ovome. Ako! Kad vidim ove debile na Knezu sa decom koja vuku noge po betonu jer su prerasla odavno kolica ovako nešto i očekujem :) nema spasa
 • Korisnik: pera rogonja
  12/09/2018 - 11:29
  Sta rade institucije u ovoj zemlji?Probude se na kratko kad se nesto strasno desi ni huka buka oko 20 dana pa opet utonu u snu.Kakva strasna drzava???
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs