Zoran Marjanović nije krio radost
Masanori Jošida
Zoran Marjanović nije krio radost

Masanori Jošida

Nije krio radost, Zoran Marjanović izlazi iz Centralnog zatvora, Foto: Masanori Jošida/Alo

Marjanović se obreo na slobodi posle 10 meseci, a iza rešetaka je dospeo pod optužbom da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio svoju suprugu.

Zoran Marjanović

Alo!/Masanori Jošida

Ugojio se u pritvoru, Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Marjanović je raspoložen i nasmejan izašao iz pritvora noseći crnu kesu za smeće u kojoj je nosio lične stvari. Na izlazu ga je dočekao advokat Stefan Jokić, jedan od njegovih branilaca.

Marjanović je bio obučen u crni duks i crnu trenerku. Srdačno se pozdravio i izljubio sa advokatom Jokićem, posle čega su se uputili u njegov porodični dom u Borči. Kada je video novinare i fotografe, stavio je kapuljaču na glavu i nije želeo da daje izjave.

Zarić: Ime ubice je na patici

Advokat Aleksandar Zarić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, izjavio je juče da se ime i prezime ubice krije na patici, bačenoj preko druge strane kanala! - Imaju DNK, genetski kod ubice Jelene Marjanović, koja je nađena sa druge strane kanala, a koji ne pripada Zoranu Marjanoviću. Naš klijent treba da bude oslobođen, a policija treba da nastavi istragu i nađe ubicu - izjavio je juče Zarić. On je dodao da je odbrana dobila novu optužnicu protiv Zorana i da će na nju dati odgovor. Zarić je naveo da nema osnovane sumnje, ali da je sudija za prethodni postupak tri puta donosio rešenje o produženju pritvora, da bi ga Apelacioni sud ukinuo iz četvrtog puta.

Marjanovićev advokat Stefan Jokić je rekao da je krivični postupak i dalje u toku, a da je Apelacioni sud doneo odluku da se Marjanović brani sa slobode.

Jana Marjanović i Vladimir Marjanović

Dejan Briza/Alo

Jana Marjanović je poletela ocu u zagrljaj, a otac Vladimir Marjanović nije skidao osmeh sa lica , Foto: Dejan Briza/Alo

- Odbrana je to i očekivala. Mi smatramo da će u obrazloženju biti ono što su prethodno naveli, a to je da ne postoji osnovana sumnja da je Zoran Marjanović izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Odbrana će dati odgovor na optužnicu, a onda ćemo čekati odluku vanraspravnog veća. Zoran neće davati izjave za medije. Porodica neće doći po njega, ja ću ga odvesti kući - rekao je Jokić.

I majka Zorica izašla na kapiju

Dejan Briza/Alo

I majka Zorica izašla na kapiju, Foto: Dejan Briza/Alo

Zorana su pred kućom u Borči razdragano sačekali ćerka Jana i sin Uroš. Ćerkica Jana mu je potrčala u zagrljaj sa jednom sandalom na nozi, dok se Uroš, njegov sin iz prvog braka, sa ocem srdačno izljubio. Sreću nisu skrivali Zoranov otac Vladimir, brat Miloš i majka Zorica.

Zoran Marjanović

Alo!/Masanori Jošida

Zoran Marjanović je odmah seo u kola i otišao kući, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Detalj koji smo uočili odmah po Zoranovom izlasku iz dvorišta Centralnog zatvora je da ima nekoliko kilograma viška. Glavu mu je bila obrijana, a pritvoru je dosta oćelavio.

Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojim mu je pritvor bio produžen 25. juna, rekla je za „Alo!“ Mirjana Piljić, portparol suda. Tročlano veće je utvrdilo, kako je rekla, da je Viši sud pogrešno ustanovio da bi Zoran boravkom na slobodi uznemirio javnost.

Potvrđeno pisanje „Alo!“

Numerolog Miša Zomboran otkrio je još 9. aprila za „Alo!“ da bi u ovoj godini moglo da dođe do preokreta i da će Zoran biti pušten na slobodu u junu! - Kao što već znamo, slučaj ubistva mlade pevačice obavijen je velom tajne. Ranije sam pominjao da je ovo za Zorana sudbinska godina i da sve što mu se dešava ide korak napred, dva nazad. U aprilu su moguće neke promene u vezi sa optužnicom, dok će mu u maju biti pomalo nejasno šta se dešava. Jun donosi olakšavajuće okolnosti za njega, tačnije, pojaviće se detalj koji će mu ići naruku, što će dovesti do ogromne promene - rekao je tada naš sagovornik i dodao da Zoranov kod rođenja govori da će se sa zakonom boriti još nekoliko godina.

- Neophodno je razdvojiti uznemirenje javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, od interesovanja javnosti za ovaj slučaj. Međutim, Viši sud daje pogrešan značaj kada ovo povezuje sa nesmetanim vođenjem postupka. Zainteresovanost nije isto što i uznemirenje, budući da zainteresovanost ne može ugroziti pravično vođenje postupka. Ne postoje okolnosti koje ukazuju na to da će Zoran svojim boravkom na slobodi ugroziti postupak - rekla je Mirjana Piljić za „Alo!“.

Zoran Marjanović

Alo!/Dejan Briza

Sin Uroš se obradovao ocu, Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dopune istrage 27. juna 2018. podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene. Optužnica je dopunjena iskazom male Jane, koji je dala u drugoj polovini juna. Takođe, prikupljeni su novi dokazi, koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Prva optužnica podignuta je 9. februara ove godine. Međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze „radi boljeg razjašnjenja stanja stvari“ i naredio da sasluša Zoranovu maloletnu ćerku.

Mala Jana je kazala da je sve vreme bila sa ocem na nasipu kada joj je mama nestala.

On se od hapšenja, 15. septembra 2017. godine, nalazio u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, ali je sud juče procenio da javnost više nije uznemirena, već samo zainteresovana.

Marjanovići: Vladimir nije kod kuće!

Pozvali smo juče Vladimira Marjanovića pre nego što je Zoran izašao iz Centralnog zatvora da bismo čuli njegovu reakciju, ali se na njegov mobilni telefon javila ženska osoba. Ljubazno nam je rekla da smo dobili porodicu Marjanović, a kada je saslušala naše pitanje, kratko je poručila da ne žele da daju izjave za medije.

- Vladimir nije ovde. Doviđenja i prijatno - rekla nam je ženska osoba.

Komentari (6)

Dve plavuse

13.07.2018 06:37

Opa pa sada vidimo koja je to treca zena koja nije izlazila iz kuće a lici na kuma Veru. Nema tu spasa nikome. Tek ce biti belaja. Gde mu je ljubavnica Zoka I Rada? Obe treba da slave.

korisnik

13.07.2018 11:15

@Dve plavuse - Kuma dotrčala preko bašte, viri iz grma, nema svoga posla i svoju kuću, zna ona sve

komsija

13.07.2018 11:44

@Dve plavuse - fina neka familija po slikama svi lice kao iz horora.

Сараџогла

13.07.2018 08:14

И шта ћемо сада?Питање је упућено вама што сте се утркивали да оптужите Зорана да је он убица! Ја сам у коментарима писао ДА НЕ ПОСТОЈИ НИКАКВИ ДОКАЗИ а на решењу убиства раде бројне полицијске екипе.Да су читали новине Зоран би очас био осуђен али срећом екипа адвоката браниоца је била упорна.Да сам се ја питао Зорана бих одбранио из зезања са тарифом - флаша пива!Углавном браним возаче од полуписмених саобраћајних пријава.Да видите лице полицајца коме је пријава одбачена.Чини се да би ме ...

dexxx

13.07.2018 12:22

mozemo mi komentarisati sta hocemo..ali on je na slobodi i cim je tako sve pada u vodu sto su skupili do sada..tesko da mogu da rese ovo ubistvo..Jelena ,pocivaj u miru.

dekica

14.07.2018 15:30

Ova sto lici na kumu veru verovatno je njena bliznakinja I ona upletena u slucaj .