Policija pratila kradljivca automobila da bi ulovila šefa
Shutterstock
Policija pratila kradljivca automobila da bi ulovila šefa

Shutterstock

Policija pratila kradljivca automobila da bi ulovila šefa, Foto: Shutterstock

Kako „Alo!” saznaje, osumnjičeni, koji uživa reputaciju spretnog lopova jer u roku od 30 sekundi može da otključa bilo koji luksuzni automobil, bio je, navodno, tajno praćen i prisluškivan da bi poslužio kao mamac za hapšenje šefa auto-mafije. Međutim, plan se izjalovio.

- Policiji je konce pomrsio pekar sa Altine, koji je posle krađe „audija” sa svojim prijateljima krenuo u poteru za lopovom. Kada je njegova žena prijavila otmicu, policija je krenula za otetim lopovom i njegovim otmičarima, očekujući da će uhvatiti njegovog šefa ukoliko on pod prinudom odvede pekara kod njega da uzme svoj automobil. Međutim, izvozao je i jedne i druge. Automobil je odmah posle krađe nestao bez traga, a kradljivac je vešto izvozao otmičare po Pinosavi i Avali i izbegao da ocinkari šefa - kaže izvor blizak istrazi.

Završio u zatvoru zbog „živih“ procesa za krađe

Oteti kradljivac automobila je odmah posle hapšenja sproveden u Centralni zatvor u Beogradu zbog nekoliko „živih“ postupaka zbog krađa automobila.

- On je istovremeno i osumnjičeni i žrtva! Protiv njega je podneta krivična prijava zbog krađe „audija”, a istovremeno će kao žrtva svedočiti protiv svojih otmičara. Pekar i njegovi prijatelji su posle saslušanja pušteni da se brane sa slobode, dok će spretni lopov naknadno iz zatvora biti priveden kod tužioca na saslušanje, da ispriča kako se odigrala tragikomična otmica - navodi naš sagovornik.

Otmičari su ga uz upotrebu sile terali da zove šefa i da ih vodi na plac da uzmu „audi”, ali se njemu, najverovatnije zbog tajnog praćenja i slušanja, prekidao signal, što mu je poslužilo kao odličan izgovor da ne može da uspostavi vezu. Otmičari su mu davali svoje telefone da zove bosa, kao i svoju trudnu ženu. On se javio samo uznemirenoj ženi, dok je drugi poziv vešto izbegavao. Na kraju su stali ispred motela „1000 ruža” na Avali da rasprave situaciju, posle čega je ubrzo stigla i policija i sve ih uhapsila.

- Lisice su stavljene i otmičarima i lopovu. Proverom je utvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog nekoliko krađa. Vlasnik ukradenog automobila je posle hapšenja objašnjavao policajcima „da je samo želeo da zaplaši kradljivca“ i sazna gde je završio njegov četvorotočkaš. Tvrdio je da njegovi prijatelji nisu krivi ni za šta jer ih je on zamolio da mu pomognu - ispričao je naš sagovornik.

 

Komentari (2)

vuk

12.02.2018 22:40

Ja apsolutno nista nisam razumeo.Ni ko je lopov,ko otmicar,ko narko bos,ko je koga vozao...nista

Filip

13.02.2018 07:57

@vuk - A ni ko su prijatelji i sta su hteli da pomognu??? :)