hapšenje
Alo!
hapšenje

Alo!

hapšenje, Foto: Alo!

Bio u bajbokani u Prištini, dok svi mislili da je nestao bez traga! Navijač FK Rad Strahinja Đanković (22), koji se sumnjiči da je 28. februara 2018. u bašti kafića na Vidikovačkom vencu ubio Petra Arsića (38), bio je 16 meseci u zatvoru u Prištini zbog posedovanja dva kilograma marihuane. 

Smrt mladog Nemca kod Beton hale poprima nove dimenzije!

AUTOR: Alo/Blic/Kurir/V.M. DATUM I VREME: 19.11.2019. 21:04 - 19.11.2019. 21:22 Krvavi vikend u Beogradu. Beton hala, Foto: google maps * U Beogradu je poginuo Nemac Mihael Herman (33) * On je pao sa parkinga kod Beton hale * Bio je sa drugovima u noćnom klubu Nemački državljanin Mihael Herman (33), koji je preminuo posle pada s parkinga u Beton hali u Beogradu, identifikovan je nakon što su njegovi prijatelji, s kojima je bio u Beogradu, prijavili njegov nestanak.

Strahinja je 18. novembra sproveden do graničnog prelaza Merdare, gde ga je uhapsila srpska policija i sprovela ga u Centralni zatvor u Beogradu.

Kako saznajemo, Strahinja je uhapšen sredinom jula 2018. u Prištini, u naselju Kabraija sa dva kilograma marihuane. Policija je tada u istoj zgradu uhapsila i Maria Miloševića (38), pripadnika kavačkog klana, i njegovog zemljaka Đorđa Pavićevića (31), kod kojih je pronađeno oružje. Uhapšena i Albanka Ljaureta Zuba, poznata kao plesačica u noćnim klubovima na Kosovu, koja se sumnjiči da im je pomogla da se sakriju.

Kosovskoj policiji su crnogorske vlasti javile da se u toj zgradi krije Milošević, koji je bio na poternici zbog optužbe da je ubio Miodraga Kruščića i učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića. Akcija je pažljivo planirana i tada je otkriveno da se u istoj zgradi krije i Strahinja.
Strahinja je posle hapšenja izjavio da je preko turističke agencije došao na Kosovo i da je tako iznajmio stan. Tvrdio je da droga nije njegova i da je odranije bila u iznajmljenom stanu. Za Miloševića i Pavićevića je rekao da ih je sreo samo jednom, u prolazu.
Nije utvrđeno šta su Milošević i Strahinja radili u istoj zgradi, ali se sumnja da su imali zajednički interes, pošto je poznato da se dešavanja u srpskom i crnogorskom podzemlju isprepletana.

Strahinja se sumnjiči da je ispred kafića „Luna 3K“ u beogradskom naselju Vidikovac ubio Arsića, navijača FK Rad. Ubijeni Arsić bio je poznat policiji i za njim je u vreme ubistva bila potraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. Motiv ove likvidacije još nije rasvetljen. Pretpostavlja se da su zbog droge bili u sukobu. 

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog ubistva bio hapšen i sin Dugog

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Arsića, sredinom marta 2018. bio je uhapšen Ljubomir Lainović (22), sin bivšeg vođe novosadskog podzemlja i komandanta Srpske garde Branislava Lainovića Drugog. Njega je odao mobilni telefon koji je izgubio na mestu zločina. Lainovićev sin se sumnjičio da je sa grupom mladića, među kojima je bio i njegov prijatelj Strahinja Đanković, došao u kafić i učestvovao u ubistvu Arsića.


Zvicer i Strahinja bili u istom šteku

Istraga je utvrdila da je u istoj zgradi u Prištini, u kojoj se krio Strahinja, boravio i Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana. On je otišao dan uoči upada policije u zgradu, a posle je ustanovljeno da je imao dojavu. Policija je Zviceru ušla u trag jer je neko vreme koristio lažna dokumenta za odlazak iz Prištine u Instanbul, Beč i Cirih. Prema podacima koje je imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz BiH. U pitanju je lažni identitet, koji je Zvicer dobio preko svojih kanala u BiH.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"