Migranti
EPA
Migranti

EPA

Migranti, Foto: EPA

* Srbin Darko Кerin (59) osuđen je u Francuskoj na dve godine zatvora

* Migrante je krijumčario ribarskim brodom

* Na sudu se branio tvrdeći da su navodno krenuli u ribolov

Našem zemljaku je 30. avgusta izrečena presuda jer je migrante krijumčario ribarskim brodom koji je predviđen za šest osoba! Putnici su bili na otvorenom moru, nasred Lamanša, kada je brodiću otkazao motor, ali su efikasnom akcijom spasilaca, u koju su bili uključeni avioni i brodovi, prebačeni na kopno. 

Muškarac izrešetao ženu po stomaku i ramenima, a onda sebi pucao u grudi!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 01.09.2019. 15:32 - 01.09.2019. 16:19 Sjeničanin R. M. (59) pucao je u bivšu partnerku A.M. koju je pogodio u stomak i ramena, a zatim je izvršio samoubistvo. Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap * Muškarac (59) pucao u ženu, pa u sebe * Ona je hitno prevezena u bolnicu * On je preminuo na licu mesta R.

Darko Kerin je 27. avgusta, svega tri dana uoči incidenta, sa trojicom prijatelja iznajmio ribarski čamac. Na sudu se branio tvrdeći da su navodno krenuli u ribolov. Istraga je ekspresno sprovedena, a on se tri dana kasnije našao iza rešetaka. 

Kako prenose francuski mediji, broj ljudi koji su ove godine pokušali da pređu Lamanš se udvostručio uprkos pojačanom nadzoru. Granična policija na francuskoj obali proverava migrante da bi utvrdila da li se bave švercom ljudi. Neki čak pokušavaju da plivaju kako bi prešli granicu. Telo jednog državljanina Iraka (48) pronađeno je u blizini Belgije, dok se jedna žena od početka avgusta vodi kao nestala jer tokom operacije spasavanja na moru nije nađena.

Prelazak granice od 3.000 do 12.000 funti

Кrijumčari često žive na obalama Nemačke, Holandije ili Belgije. 

- Kupuju male čamce, koje kriju u pesku. Klijentima za ilegalan prelazak granice naplaćuju od 3.000 do 12.000 funti po osobi - prenose mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške