Srbin iz Nemačke Zoran Arsić našao se na meti prevaranata
Fejsbuk
Srbin iz Nemačke Zoran Arsić našao se na meti prevaranata

Fejsbuk

Srbin iz Nemačke Zoran Arsić našao se na meti prevaranata, Foto: Fejsbuk

Zoran Arsić (46), Srbin iz Nemačke, našao sa na meti dobro organizovane grupe prevaranata koji varaju ljude širom sveta i otimaju im novac nudeći povoljne kredite.

Pročitajte još:

 

Jedini uslov za dobijanje kredita bio je da uplate određenu sumu novca!

Nerealna ponuda

Privatna arhiva

Nerealna ponuda, Foto: Privatna arhiva

 

Zoran Arsić iz nemačkog grada Fulda kaže da ga je prevarila grupa koja mu je slala ponude na Fejsbuk. Njeni pripadnici su se predstavljali kao radnici dve banke, pokazujući mu lažne potvrde i identifikacije.

Čuvajte se Ivane Babić!

Ovi prevaranti se predstavljaju kao članovi dve banke - Bergfinanz i Islamic Bank of Britain. - Postoji nekoliko profila sa kojih vrbuju ljude, a jedan od njih je na ime Ivana Babić. Iza tog profila zapravo stoji muškarac, tamnije puti, koji je napravio lažni nalog i pomoću njega vrbuje ljude, dovodeći ih u zabludu da je iz Beograda ili da je Srpkinja - ističe prevareni muškarac.

On kaže da su toliko dobro organizovani i da prave profile sa srpskim imenima kada vrbuju naše ljude da bi zadobili njihovo poverenje.

- Javili su mi se na mesindžer i ponudili mi prijateljstvo. Ubrzo su počeli da mi šalju ponude, za koje sam kasnije otkrio da su mamac: „Ako ste u finansijskim problemima, mi vam možemo pomoći da sa malim uplatama dobijete kredit.“ Onda ti kažu da treba samo da uplatiš 110 ili 125 evra i onda će početi proces za dobijanje kredita. Tražili su da popunim nekakav lažni formular, da navedem ime, prezime i ostale podatke, samo da bi to bilo uverljivo. Kada sam uplatio tu manju sumu, nakon dan-dva su mi poslali neku falš potvrdu, kao osiguranje kredita, navodeći da moram još nešto da uplatim. Kada sam i to uplatio, mirovali su nekoliko dana, a onda su mi odgovorili da su imali reformu u banci i da poštuju zakon i pravila banke, a sve kako bi bili uverljivi, da ne bih posumnjao da lažu i da je reč o prevari - navodi Arsić i dodaje da je pakao nastao tek posle toga.

Zoranova prepiska sa prevarantima

Privatna arhiva

Zoranova prepiska sa prevarantima, Foto: Privatna arhiva

 

- Počeli su da pišu kako su oni vernici i da rade sve kako bi pomogli ljudima koji imaju problem, kao i da je njihova banka poštena i da svima daje mogućnost! Kad sam već uplatio nekoliko stotina evra, bilo je normalno da ću ići dalje, jer su mi govorili će mi, ako ne uplatim još „to nešto“, sve stopirati. Kada sam se već dobro navukao i napravio dug, počeli su svašta da izmišljaju samo kako bi iskamčili još novca. Ako neko ne može da platiti dodatnu sumu koju su tražili, oni nude pomoć od 50 evra, a da ja platim resto, samo kako bih imao poverenja u njih da će mi pomoći. Tako su me zapravo još više mamili da uplaćujem. Praktično sam bio prisiljen da plaćam šta god da zatraže. Svaki put se zaklinju bogom da je to poslednja uplata i da odmah posle nje dobijam kredit - kaže prevareni Srbin.

Čuvajte se

Fejsbuk

Čuvajte se "Ivane Babić", Foto: Fejsbuk

 

Ti si kriv što nisi dobio kredit

Gospođa koja se predstavljala kao službenica banke Bergfinanz svalila je krivicu na Zorana, tvrdeći da je on kriv što nije dobio kredit, a ne ona! Poruka koju je uputila Zoranu Arsiću glasi:. - Gospodine, to nije moja krivica! Vaš kredit je još uvek onlajn. Vi ste odbili da platite za legalizaciju ugovora o osiguranju! - odgovorila je prevarantkinja, navodeći potom i da se ne plaši policije.

 

  Zoran Arsić navodi da su mu prevaranti uredno slali razne potvrde i aplikacije sa oznakom banke.

- U slučaju da odustaneš jer više ne možeš da plaćaš, oni su imali samo izvinjenje, ali i pravo da zadrže novac! Navodili su da se uplaćeni novac u slučaju odustajanja uzima za troškove banke, a da se kredit ne isplaćuje, jer nisi uplatio još to nešto koliko su tražili. Na kraju sam odustao i ostao praznih šaka a uzeli su mi ukupno 1.300 evra - kaže ogorčeno naš sagovornik.

Komentari (1)

Kole

06.02.2019 16:08

Lele. koliko si ti glup...!!!???