Aerodrom Nikola Tesla
Alo!/Rajko Ristić
Aerodrom Nikola Tesla

Alo!/Rajko Ristić

Aerodrom Nikola Tesla, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

Pripadnici MUP su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi, u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt.

Tokom istrage policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva identifikovala i privela Željka S. (58) zbog sumnje da je telefonom dojavio da se u avionu nalazi bomba, odnosno da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 I Lufthanza je potvrdila da je bila lažna dojava o bombi u avionu te nemačke aviokompanije, koji je trebalo da poleti jutros u 06.15 sa beogradskog aerodroma. Kako se navodi u saopštenju, avion će poleteti u 14.15 sati.

Neki od 130 putnika koji su bili evakuisani sa pet članova posade ranije su prebačeni na druge letove.

 - Lufthanza je zbog bezbednosno značajne poruke koju je primila bezbedno iskrcala 130 putnika iz aviona na letu od Beograda ka Frankfurtu. Lufthanza i lokalnie vlasti su istražile slučaj i nisu pronašle da je bezbednost ovog leta ugrožena, saopštila je nemačka avio-kompanija.

 Kontradiverziona ekipa policijske brigade pregledala je avion. Iz unutrašnjosti vazduhoplova izvađen je ketering i torbe putnika kako bi ponovo prošli rendgen pregled.

  DRAMA NA BEOGRADSKOM NEBU Pilot krenuo da sleti na aerodrom, pa na pisti ugledao ono zbog čega je morao hitno da reaguje!