Ubistvo u Zemunu
Alo! / N. Gavrilov
Ubistvo u Zemunu

Alo! / N. Gavrilov

Ubistvo u Zemunu, Foto: Alo! / N. Gavrilov

Zločin se dogodio u petak oko 18.30 u Karađorđevoj 4 u centru Zemuna, posle žučne svađe oko nasledstva. Majka i ćerka su bile u svađi, a pomirile su se pre dva meseca, kada se Ljiljana razvela od muža i preselila se kod nje. Ćerka je posle zločina pozvala Hitnu pomoć i policiju i predala se. Međutim, starica je iskrvarila i umrla pre dolaska lekara, jer je bila izbodena po vratu. 

Kako su za „Alo!“ ispričale komšije, ubijena Danica je imala nezgodnu narav i bila je teška osoba. Oni pretpostavljaju da Ljiljana više nije mogla da podnese majčino šikaniranje i da je u afektu potegla kuhinjski nož.

Zgrada u kojoj se dogodio zločin

Alo! / Nenad Vujanović

Zgrada u kojoj se dogodio zločin, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

- Bila je nadžak-baba. Godinama je maltretirala svoju ćerku jedinicu. Jednostavno, bila je bez srca i duše. Ljiljana ranije nije dolazila, jer majka to nije želela! Otkako se Ljilja doselila, često su se svađale. Danica je non-stop nešto pridikovala. Govorila je da će stan dati Crvenom krstu jer ne želi da ga ostavi ćerki. Ljiljanu je sve to pogađalo i verovatno joj je prekipelo - kaže komšija kog smo juče zatekli u zgradi. 

Poginuo joj muž

Komšije iz Karađorđeve ulice u Zemunu kažu da je pokojna Danica Papan odavno ostala bez muža. On je bio pilot i poginuo je, navodno, pre više godina prilikom pada aviona. - Baba je godinama živela sama. Ja sam u ovoj zgradi već 18 godina i za sve to vreme samo sam jednom videla Ljiljanu kod majke. Zbog čega se njih dve nisu slagale, to nikome nije jasno. Ljiljana ima ćerku i dva odrasla sina - ispričala je komšinica ubijene starice.

Prema njegovim rečima, Ljiljana se sa svojom ćerkom nedavno doselila kod Danice, jer se razvela od muža.

- Pošto je starica došla u godine kada više nije mogla sama da brine o sebi, a Ljiljani se brak raspao, nekako su se dogovorile da dođe kod nje u Zemun. Saglasile su se da Ljiljana i njena ćerka brinu o starici. Danica nam je nedavno rekla da je išla u Centar za socijalni rad da traži pomoć i negu u kući, ali su joj ćerka i unuka rekle da nema potrebe za tim jer će one brinuti o njoj - kaže komšija i dodaje da je mogući motiv za ubistvo to što Danica nikako nije mogla da prihvati ćerku i da se prilagodi životu u zajednici.

- Pre nekoliko dana Ljiljana i njena ćerka su došle kući, a Danica nije htela da im otvori vrata. Smatrala je da su se vratile kasno i da nije primereno da u to doba budu van kuće. Tada je intervenisala čak i policija. Tek kada su policajci pozvonili na vrata, starica je otvorila - ispričao je komšija.

Zapečaćena vrata stana

Alo! / Nenad Vujanović

Zapečaćena vrata stana, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

Prema rečima našeg sagovornika, Ljiljana je posle razvoda bila u lošem psihičkom stanju.

- Bila je depresivna zbog raspada braka. Videlo joj se po očima da je nekako odsutna i potištena. Loš život i konstantno majčino šikaniranje su najverovatnije doveli do toga da joj padne mrak na oči i da potegne nož - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Ljilja je prema nama uvek bila ljubazna i fina. Za nju imamo samo reči hvale. Žao mi je zbog njene sudbine, jer je jedna napaćena duša.
Osumnjičena Ljiljana S. će posle isteka policijskog pritvora biti privedena u Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje. Stan u kojem su dogodio zločin posle uviđaja policije je zapečaćen.

Danica je bila dama

S druge strane, pojedine komšije su hvalile Danicu, govoreći da je ona bila divna, tiha i dobronamerna žena.

- Ona je bila dama. Zar ovako da strada? U šoku sam šta je jadnica doživela - rekla je jedna Daničina poznanica.

 

Komentari (3)

Kolporter

03.06.2018 20:40

Komsije u Srbiji najbolje znaju.

Сараџогла

03.06.2018 20:41

Љиљанина деца наслеђују стан и могу да га продају и поделе паре.Како је у њему се догодило убиство тешко да ће га неко купити.

eeeeee

03.06.2018 21:50

sada je Sebi obezbedila stan Dozivotno, a Svoju decu Isto Obelezila Dozivotno