Veljko Belivuk
Tanjug, Rade Prelić
Veljko Belivuk

Tanjug, Rade Prelić

Veljko Belivuk, Foto: Tanjug, Rade Prelić

Naređenje za likvidaciju Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, vođe navijača jedne Partizanove frakcije, navodno je stiglo iz vrha škaljarskog klana, prenela je crnogorska Pobjeda, a među uhapšenima zbog sumnje da su pripremali ovo ubistvo je nekoliko državljana Srbije i troje državljana Crne Gore.

Kako prenose tamošnji mediji, Tivat je bio pod opsadom u petak ujutru, kada su uhapšeni osumnjičeni za pripremanje ubistva Velje Nevolje, koji je navodno blizak kavačkom klanu i koji je u Crnoj Gori viđen u društvu Radoja Zvicera, navodnog vođe tog klana.

- Uhapšeni su navodno nakon saznanja da je Belivuk 17. januara došao u Crnu Goru otpočeli akciju praćenja i planirano je njegovo ubistvo. Po sletanju u Tivat, Belivuka i njegovog prijatelja Marka Miljkovića čekali su pripadnici kavačkog klana. Bili su pod njihovom zaštitom i vozili su se u blindiranim automobilima - prenosi Pobjeda.

"Jedina prilika da suparnici ubiju Belivuka bila je u trenutku kada napušta Crnu Goru. Zato su odlučili da egzekuciju izvrše upravo na aerodromu. Među uhapšenima za pripremanje likvidacije je i radnik obezbeđenja tivatskog aerodroma D. K. Sumnja se da je on saučesnicima pružao logistiku.

Pročitajte: