Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida

 

Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

* Crnogorac Željko Bulatović (55) koji je ubijen je u ponedeljak uveče u Novom Sadu bio je žrtva osvete

* Optužnicom Vidović i Bulatović terete se za krivična dela teškog ubistva

* Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mestu je ostao mrtav

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske tereti Vidovića i Bulatovića da su 16. oktobra 2016. godine oko dva časa iza ponoći u klasičnoj sačekuši ubili Lazarevića nedaleko od njegove porodične kuće u Istočnom Novom Sarajevu.

Okružni sud u Banjaluci za ovaj zločin proglasio je osumnjičene krivim i Vidoviću odredio kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, a Bulatoviću od 19 godina ali je ovu presudu ukinuo Vrhovni sud RS i vratio slučaj na novo suđenje.

"Treba te tući do smrti, pa zakopati bagerom"!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.09.2019. 19:43 - 11.09.2019. 19:54 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su A. J. (38) iz Sevojna zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. On se sumnjiči da je putem društvene mreže Tviter uputio pretnje Igoru Juriću, osnivaču fondacije "Tijana Jurić".

Optužnicom Vidović i Bulatović terete se za krivična dela teškog ubistva, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, te za krađu vozila.

Republičko tužilaštvo RS njih dvojicu tereti da su pripremili i organizovali ubistvo Lazarevića koga su prema navodima optužnice osumnjičeni presreli dok se vozio "golfom 7" kroz Beogradsku ulicu sa ukradenim džipom BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške kalibra 7,62 milimetra.

Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mestu je ostao mrtav. 

Ubrzo nakon ubistva džip za koji se sumnja da je korišćen prilikom likvidacije pronađen je zapaljen u Ulici aleja Lipa u Sarajevu.

Postoje indicije da je postojao i treći član grupe koji je učestvovao u mučkom ubistvu ali je njegov identitet do danas ostao nepoznat pošto su se osumnjičeni branili ćutanjem.

Policija, specijalci

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, specijalci, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Suđenje osumnjičenima je nastavljeno prošle nedelje a odbrana smatra da nije izveden nijedan dokaz koji upućuje da je Bulatović imao nameru da ubije Lazarevića i da se o tome dogovarao s Vidovićem. Bulatović je na suđenju rekao da mu je žao što je Lazarević ubijen, ali da on sa tim zločinom nema nikakve veze.

- Ni na koji način nisam doprineo njegovoj smrti. Već tri godine sam zatočenik optužnice. Sa Lazarevićem sam bio u dobrim odnosima – tvrdi optuženi Bulatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Odbrana optuženog Vidovića nije iznela završne reči i to će učiniti na sledećem ročištu. 

Podsetimo, ubijeni Lazarević policiji je bio od ranije poznat, kao i njegov brat Savo Lazarevića koji je 2009. godine nađen mrtav pored svog džipa u šumi u Palama sa pištoljem u desnoj ruci i prostrelnom ranom na glavi.

Tada se govorilo da se radi o samoubistvu. On je izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu u KPZ Foča zbog krađa automobila na području Istočnog Sarajeva, a kada je nađen mrtav bio je na zatvorskom dopustu.

Zbog dovođenja u vezu sa kriminalnom grupom iz Istočnog Sarajeva koja je krala auta Miroslav Lazarević je 2009. godine bio osuđen na tri meseca zatvora zbog iznude i još 5.000 KM novčane kazne.

Osuđen je jer je iznuđivao novac ljudima u zamenu za vraćanje ukradenih vozila. Jedno vreme je bio je u bekstvu, a onda se predao policiji.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!