Zrenjanin
Alo.rs
Zrenjanin

Alo.rs

Vladimir Ruzic  Zrenjanin, Foto: Alo.rs

* Ivana Ružić iz Zrenjanina je umrla zbog srčane mane

* Njen otac Vladimir je očajan

* Kroz suze je ispričao da sveštenici nisu hteli da održe opelo jer nije bila krštena

Njegova ćerka Ivana Ružić (25) bila je apsolvent Učiteljskog fakulteta u Vršcu, a 25. avgusta je izašla sa drugaricama u jedan kafić u centru Zrenjanina. Tamo je iznenada izgubila svest i pala kao pokošena, a umrla je nekoliko sati kasnije u urgentnom centru bolnice u Zrenjaninu. 

U Jakovu se večeras oko 20 časova dogodila užasna nesreća! Ima mrtvih!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 21:10 Detalji nesreće zasad nisu poznati. Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza Večeras se u Jakovu oko 20 časova dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice izgubilo život, dok je više osoba povređeno. Detalji nesreće zasad nisu poznati, kao ni koliko vozila je učestvovalo u udesu.

- Uzrok smrti je urođena srčana mana, koja je bila skrivena i nije mogla da se vidi! Obdukcija je pokazala da nije otrovana, niti da je imala alkohol ili narkotike u krvi, niti je bilo tragova nasilja... Jednostavno, njeni krvni sudovi više nisu izdržali... Trajali su dok su trajali... Imala je nežne i tanke krvne sudove, koji više nisu izdržali. Međutim, nije bilo šanse da se to vidi, a Ivana se nikada nije loše osećala. Ne možemo da se pomirimo sa tim da je više nema - kaže ucveljeni otac i dodaje da je Ivana čitavog života maštala da bude učiteljica, kao i da je vredno trenirala.

- Ovog meseca je trebalo da diplomira! Ostao joj je samo diplomski, a posle toga je htela da upiše master u Beogradu. Ali eto, nije joj se dalo... Kad je bila na korak do ostvarenja sna, dogodila se tragedija - kaže Vladimir.
Ivanin otac je ogorčen zato što je njegova mezimica sahranjena bez opela.

Zrenjanin

Alo.rs

Ivana Ruzic, Zrenjanin, Foto: Alo.rs

 

- Mnogo sam tužan i ogorčen na sveštenike! Niko od njih nije hteo da dođe da joj održi opelo jer nije bila krštena. Nisu mogli da se sažale na jedno takvo divno i nevino stvorenje kakvo je bila moja Ivana… Zvali smo ih i molili, ali se niko nije smilovao, niti se udostojio da dođe. Hteli smo i da platimo. Ivana nije bila krštena, to smo planirali da obavimo, ali nam finansije, nažalost, nisu trenutno dozvoljavale. Iako nije bila krštena, čitav svoj život je volela i poštovala Crkvu.

PROČITAJTE JOŠ:

- Preko puta njenog vrtića je naša crkva i tamo je odlazila redovno! Prvu pesmicu koju je naučila bila je Himna Svetom Savi. Pevala ju je u crkvi, učestvovala u mnogim događajima, posećivala je... I da niko nije hteo da dođe. Ne mogu da verujem da nije moglo da se prekrši to jedno pravilo. To su za mene „ljudi u crnom“ i jezivo je da uprkos tome što smo ih molili nisu želeli da dođu. Kakvi su to ljudi, nije mi jasno?! Moja Ivana to nije zaslužila - kroz suze je ispričao Ivanin otac. 


Brat ne veruje da je izgubio sestru

Ivanin brat Bojan, prema rečima njihovog oca, još ne može da se pomiri da je izgubio sestru.

- Supruga Zagorka i ja se nekako držimo. Imamo sina od 19 godina i moramo da izdržimo zbog njega. Njemu je mnogo teško, tek poslednja dva dana malo dolazi sebi, pre toga je bio van sebe... Ne može da veruje da je izgubio sestru, za koju je bio jako vezan - s teškom mukom priča Ružić.

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

 

 

 

 

Komentari (15)

Goga

01.09.2019 22:51

Život piše razne sudbine ova je teška jer je jedna mlada devojka a pritom u srcu verujuća i duhovna otišla prerano. Crkva gubi a ne narod!!!

NikolaKBgd

02.09.2019 10:13

@Goga - Mnogo su gladni, mnogo zatucani... Kojih se pravila pa pridrzavaju? Treba prvo da budu ljudi... Ako je nekome uteha neka da budu tu, to je najmanje sto mogu da ucine.... Sta sve nije po kanonima sto rade? Jel su dzipovi opisani u bibliji?

vuke

02.09.2019 18:42

@Goga - Nije bitno da li si krsten u nekoj drugoj crkvi. [ katolicka, pravoslavna , protestanska, anglikanska...] Bitno je da si krsten uopste.

Lola

02.09.2019 23:12

@Goga - Да је у срцу верујућа била би крштена.Изгубила је прилику за спасење душе.Бити православац није морање већ љубављу.Друга је ствар туга за младим животом али она једноставно није православна.Црква није изгубилс јер није била њен члан.

kimm

02.09.2019 00:57

Tužne su ovakve vesti. Nažalost, dete do 8 dana nakon porođaja sveštenici ne krštavaju po kanonu. Ako premine, onda nema opela, ukoliko neko nije krstio dete civilno. Znači dovoljno je da roditelj dete krsti civilno, ako je roditelj kršten. Ili neki drugi kršteni civil. I Crkva tada prihvata da drži opelo. Inače, za ovu konkretno situaciju i slične, Crkva ne smatra da treba da se drži opelo jer po Pravoslavlju takve osobe nakon telesne smrti odlaze u naručje predaka i otavde kao i kršteni

NikolaKBgd

02.09.2019 10:06

@kimm - Pop je mojoj babi pre mesec dana citao opelo, iako je zena Slovenka katolkinja i nikad nije promenila veru... Tako da pare, bato...

dragoljub m.v.p.

02.09.2019 05:08

Jovan Krstitelj nije trazio novce za pokrstavanje u reci

Zeljko

02.09.2019 10:29

Ovo je velika tragedija, I porodici je sigurno mnogo tesko... Na zalost nije moglo biti odsluzeno opelo jer devojka nije bila krstena. Razumem da je porodici to bilo kao so na tesku ranu, i da je to onda jos tragicnije, ali jednostavno svestenici nisu imali pravo da odsluze opelo... Bas tuzno...

Lol

02.09.2019 12:00

Nekrštenoj osobi ne može da se drži opelo i tačka. Ne razumem kako za 25 godina nisu uspeli da odvoje pare za krštenje a imali su za ostale stvari. Ne bih rekao da žive na ulici i kopaju po kantama. Dakle, greška je njihova, a ne crkve. Mogla je i sama da se krsti, punoletna je, ali je očigledno više zanimao provod.

Goca

02.09.2019 21:40

Bog je jedan za sve.Crkva je samo institucija.Sram bilo svestenstvo.Utesi bliznjeg kom je umrlo dete.Mnogo toga nije po kanonu gospodo.Ovakvo dete izgubiti.Bol do neba.Ubice krstavaju i vencavaju Ajte molim vas

dada

03.09.2019 18:04

@Goca - Gospodjo ti nemas pojma a pogodovu da nazivas tako svestestvo nekrstenim nemoze se izvrsiti opijelo da ides u crkvu znalabi bar nesto a ne da napadas .A sto se tice ovog slucaja nedo bog nikom da dozivi da izgubi svoje dijete

Dusica

04.09.2019 00:06

@Goca - Ne lupetaj,sram te bilo.Plasis li se Boga?ili ces i ti kada te nesto klepi da osudjujes sve osom sebe?

Voanerges

02.09.2019 23:30

Sad ti je stalo do opela u koje nikada nisi ni verovao, jer da jesi, krstio bi svoju decu kao malu kako bi mogli ziveti zivotom Crkve. Ne krivi druge!!

Nikola

04.09.2019 00:05

@Voanerges - Bas tako.Ne razumem ovog coveka i ovaj narod koji nema pojma nista o Sv tajni Krstenja.Ni jedan svestenik,pa ni patrijarh ne moze i ne sme da sluzi opelo nekrstenoj dusi.Sta vam nije jasno?I sta znaci isla u Crkvu nekrstena?bez pricesca?ma dajte molim vas,urazumite se ljudi.Procitajte nesto o religiji

Tina

04.09.2019 23:29

Suprug mi je bolovao od leukemije. Otišao je na Osgrog,ocitana je molitva za zdravlje,pričest obavljen sve u savršenom redu. Mesec dana nakon toga smo otišli u manastir u blizini Kragujevca gde smo pitali da de očita molitva za zdravlje. Odbili su. Navodno oni ne smeju da čitaju molitvu za zdravlje iz tog razloga jer njegovi roditelji nisu vrncani u Crkvi. Po meni jačeg manastira od Ostroga nema,a kada su tamo prihvatili da čitaju onda su svi drugi malo na svoju ruku.