Ivana Filipović
Facebook printscreen
Ivana Filipović

Facebook printscreen

Ivana Filipović, Foto: Facebook printscreen

Kako pišu pojedini mediji, Filipovićeva je početkom prošlog meseca policiji u Šapcu prijavila da dobija preteće poruke preko Vibera. Uplašena za svoju i bezbednost svoje porodice, Ivana je odlučila da odmah reaguje. Nakon ove prijave odlučeno je da se Filipovićevoj dodeli policijsko obezbeđenje.

Za sada nije poznato ko Filipovićevoj šalje preteće poruke i da li to ima veze sa suđenjem koje je tek počelo njenom bivšem dečku, Đorđu Lackoviću, za nasilje u porodici.

Ivanina porodica, nekoliko meseci nakon incidenta, ispričala je da na kućnu adresu dobijaju preteća pisma.

PROČITAJ JOŠ:

- Prvo pismo je došlo 24. ili 25. avgusta, a nekoliko dana kasnije i drugo. Otac ih je pročitao i po onome što mi je ispričao, navodi se da Ivana uzme novac i da u zamenu odustane od tužbe, ali i da pazi šta će ispričati na suđenju. Još piše da uzme novac do 1. septembra, inače će biti svašta. U potpisu tih pisama stoji samo "Petar Petrović" -ispričao je tada Ivanin brat.

Podsetimo, Lacković je Ivanu brutalno pretukao 12. maja u iznajmljenom stanu u Novom Sadu u kom su živeli zajedno. Njih dvoje su pre ovog napada u vezi bili oko godinu i po dana. Lacković je, navodno, na devojku nasrnuo zbog nekih poruka koje je o njoj dobio. Nad nesrećnom devojkom se mučki iživljavao nekoliko sati, a mučenje je prekinuo samo jer je morao da ode na posao i vrati službeno vozilo. Kad je izlazio iz stana, Lacković joj je rekao: "Vratiću se da nastavim gde sam stao".

Đorđe Lacković

facebook.com

Đorđe Lacković, Foto: facebook.com

Devojku je tukao rukama i nogama, bacao ju je na radijator, pekao ju je peglom po rukama i nogama.

Kada je Lacković izašao iz stana Filipović je pozvala drugaricu u pomoć. Ona je došla, presvukla je i odvela u bolnicu. Lacković se ubrzo, takođe, pojavio ispred bolnice i tu je i uhapšen. On se od tada nalazi u pritvoru i suđenje za ovaj napad počelo je prošle nedelje u Novom Sadu.

Ivana je posle napada bila hospitalizovana u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenju grudne hirurgije.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

Lacković se na saslušanju pret tužiocem branio rečima da je doživeo "pomračenje svesti" i da "nije hteo tako da je prebije".

- Poludeo sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam hteo da ode tako daleko - pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu. On, međutim, na prvom ročištu nije pričao ništa - rekao je samo da se oseća loše i da ne može da iznosi odbranu.

BONUS VIDEO: