Ivana Buha
Masanori Jošida,Alo
Ivana Buha je optužena da je lagala na sudu

Masanori Jošida,Alo

Ivana Buha je optužena da je lagala na sudu, Foto: Masanori Jošida/Alo

Ivana Tulović Buha (38), bivša žena prvog srpskog svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta (55), ponovo je negirala da ga je lažno optužila na sudu i da je on navodno zbog njenih laži četiri godine robijao!

- Ne osećam se krivom - samouvereno je rekla ona.

Bila u vezi s kriminalcem

Ivana je u braku sa Čumetom bila deset godina, a formalno su se razišli 2017. dok je on bio u zatvoru. Njihov brak je bio veoma turbulentan. Čume joj je 2015. finansirao pevačku karijeru, a u braku su dobili ćerkicu. Ivana je dugo bila u vezi Brankom Jevtovićem Jorgom, poznatim kriminalcem. Likvidiran je, kako se sumnja, zbog kriminalnog transfera fudbalera Nikole Lazetića i sukoba oko podele novca.

Bivša gospođa Buha ponovo je tražila da sudija lično sasluša Čumeta.

- Nas dvoje smo se u međuvremenu zakonski razveli. Videćete da je jako bitno da on svedoči ovde u sudnici! Tražim da se kao svedoci saslušaju sudija Trećeg osnovnog suda Siniša Babić i tužilac Nenad Stefanović, koji su vodili procese protiv Čumeta - superiorno je rekla bivša Čumetova supruga, koja je ofarbala kosu u drečavu indigoplavu boju, dok je u sud došla u pratnji privatnog obezbeđenja.
Suđenje je počelo iznova jer je Čume umesto svedoka sa statusom oštećenog postao običan svedok.

Ljubiša Buha Čume

Dušan Milenković

Ljubiša Buha Čume je izjavio ranije  da ga je supruga ucenjivala i tražila od njega milion evra, Foto: Dušan Milenković

Ivana Buha je optužena da je lažno optužila Čumeta u slučaju „Ukradeni ferari“, na osnovu čega je on u decembru 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora. Pored toga, Čume je osuđen na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika tužioca tokom suđenja.

Vređala novinarku „Alo!“

Ivana Buha je po izlasku iz sudnice grubo izvređala novinarku lista „Alo!“ kad joj je najljubaznije zatražila izjavu.

- Ne dajem vam izjave jer ste ološ! - drsko je odbrusila Ivana Buha, a kad smo je pitali za objašnjenje, rekla je „da prelistamo arhivu i vidimo šta smo sve pisali o njoj“. Posle toga je u pratnji obezbeđenja napustila sud.

Međutim, istragom je utvrđeno da su njene optužbe lažne, pa je tužilaštvo prihvatilo Čumetovu tužbu da je krivično goni za lažno svedočenje, zbog čega može da dobije šest meseci zatvora, uslovno na dve godine. Ukoliko se i sudski potvrdi da je lažno svedočila, biće osporena i izrečena presuda.

Ivana Buha se skrivala od novinara

Masanori Jošida,Alo

Ivana Buha se skrivala od novinara, Foto: Masanori Jošida/Alo

Čume je tokom suđenja optužio suprugu da je od njega tražila milion evra za razvod i poručio joj „da neće dobiti ništa jer ništa nije donela kad su se venčali“. 

Ivana je bila u braku sa Čumetom s kojim ima ćerku, a razveli su se 2017. godine dok je svedok-saradnik bio u zatvoru. Njihov brak je bio put turbulencija, a je 2015. godine došla u policijsku stanicu Palilula da prijavi supruga Ljubišu Buhu za nasilje u porodici. Na suđenju je posle promenila iskaz i rekla da se povredila kada je na nju pala tuš-kabina.

Čume joj je finansirao i njenu karijeru pevačice pre nekoliko godina, kada je snimila i album.

Suđenje se nastavlja 6. februara svedočenjem Ljubiše Buhe.