Ubijeni Martin Barna iz Novog Kneževca
Fejsbuk
Ubijeni Martin Barna iz Novog Kneževca

Fejsbuk

Ubijeni Martin Barna iz Novog Kneževca , Foto: Fejsbuk

 Tragedija se dogodila u noći između 17. i 18. septembra. Martinovo telo je pronađeno 18. septembra ujutru, u parku u Novom Kneževcu. Nesrećni mladić na telu nije imao vidljivih povreda, ali je obdukcija utvrdila da je reč o nasilnoj smrti i da je zverski udaran sve dok mu nije pukla jetra!

PROČITAJ JOŠ:

Miloš (19) i Jovan D. (18) sumnjiče se da su u društvu dva maloletna brata od 15 i 16 godina počinili ubistvo u saizvršilaštvu. Kako saznajemo od izvora iz istrage, napadači i žrtva su bili problematični odranije.

- Martin Barna je umro užasnom smrću, niko ne zaslužuje tako nešto! Međutim, u kraju je poznato da su i žrtva i napadači bili problematični. Martin je sredinom avgusta već imao sukob sa Milošem i završio je u bolnici sa lakšim povredama glave i uha. Protiv Miloša je posle tog sukoba podneta prekršajna prijava zbog tuče, ali njihova netrpeljivost nije prestala - navodi naš izvor i otkriva da je Martin imao sukob i sa svojom porodicom.

Nesrećni dečak sahranjen je u petak

Privatna arhiva

Nesrećni dečak sahranjen je u petak , Foto: Privatna arhiva

 - Posle razvoda roditelja ostao je da živi sa ocem, ali se 26. januara potukao sa njim, zbog čega ga je otac izbacio iz kuće. Posle toga je prešao kod majke Anite i njenog oca. Uoči smrti, tačnije 15. septembra, Martin je došao u sukob i sa dedom, pa ga je i on isterao zbog problematičnog ponašanja. Pred kraj života je živeo u šupi, u dvorištu svoje bake. Njegov otac živi i radi u okolini Segedina, u Mađarskoj. Tamo je zasnovao novu porodicu. Nije poznato da li su on i sin posle sukoba u januaru izgladili odnose - kaže naš sagovornik.

Park u kojem se dogodio monstruozni zločin

Privatna arhiva

Park u kojem se dogodio monstruozni zločin, Foto: Privatna arhiva

 Kako saznajemo, osumnjičeni su posle tuče videli da se Martin ne pomera, pa su ga pokrili kartonom i lišćem. Otišli su prvo u pekaru da jedu, a potom do obližnjeg lokala po piće. U povratku su odlučili da svrate u park i provere da li je Martin živ, a kad su videli da ne diše, svi su se razbežali. Osumnjičenima je posle hapšenja izvađena krv, a nalaz je potvrdio da su pili alkohol i sedative - navodi naš sagovornik.

Svađa izbila zbog droge?

Kako smo ranije saznali, Martin je od svojih napadača navodno hteo da kupi drogu. - Međutim, oni su ga ispalili i nisu ga sačekali na dogovorenom mestu. Martin ih je pronašao u parku, pa je ubrzo izbila kobna svađa - kaže meštanin Novog Kneževca.

Martinova majka u bolnici

Martin Barna sahranjen je u petak, 20. septembra, na lokalnom katoličkom groblju u Novom Kneževcu. Porodica, rođaci i prijatelji došli su na sahranu kako bi ispratili mladića do njegove večne kuće. Martin je 12. oktobra trebalo da proslavi punoletstvo. Posle sahrane, Martinovoj majci Aniti je pozlilo i hitno je primljena u bolnicu. - Pozlilo joj je zbog gubitka sina jedinca. Ne može da se pomiri sa tim da ga više nikad neće videti i zagrliti - kaže prijatelj ožalošćene porodice.

BONUS VIDEO: