Uviđaj
Alo!/ Rajko Ristić
Policija

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Dvostruko ubistvo se dogodilo u Knjaževcu

* Nenad Ronić usmrtio zeta i unuka

* Komšija prepričava detalje zločina

"Video sam kako Nenad puca na svoju rodbinu. Pogodio je Jastreba, Ivana, Romanu i Benjamina, dok je Monika pobegla na sprat kuće. Nisam razmišljao. Preskočio sam ogradu i uspeo da mu otmem oružje."

Ovako komšija Miloš Stefanović prepričava detalje krvoprolića koje se dogodilo u Knjaževcu, u nedelju oko 20 časova. Tada je, kako se sumnja, Nenad Ronić (63) hicima iz automatske puške ubio svog zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga ćerke Monike, kao i svog unuka Ivana Ronića (19).

Nenad, koji je važio za problematičnog čoveka, hicima iz oružja naneo je teške povrede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana. Nju su meci pogodili u predelu levog kuka i ostali u telu, zbog čega je ova devojka, sa povredama opasnim po život, hitno prebačena u niški KBC, gde se lekari bore za njen život.

Ronić je, takođe, pucao i u noge unuka Benjamina Ronića (15), koji je van životne opasnosti i nalazi se u Zdravstvenom centru u Knjaževcu.

"Ne znate šta je strahota, ja ću vam objasniti"

Pročiatjte još:

Nezvanično, Nenad je, navodno u pripitom stanju, u nedelju otišao kod svoje ćerke Monike jer mu je neko ispričao kako su se njegova dva unuka potukla i da je jedan preminuo od zadobijenih povrede.

Kada je dojurio do Monikine kuće, Nekad je počeo da viče, a ona mu je rekla da ga je neko slagao, da se ništa nije strašno desilo, ali je Ronić kazao da oni "ne znaju šta je strahota, ali da će im on objasniti".

Nenad je seo u auto i otišao do kuće, u kojoj je živeo sam, i uzeo automatsku pušku. Vratio se u ćerkin dom i otvorio paljbu. Ipak, komšija Miloš Stefanović je pomahnitalom čoveku oteo oružje i sprečio još veću tragediju.

Nakon što je ostao bez puške, Nenad je pobegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila i privela.

Kako se ispostavilo, on je svog zeta i unuka ubio na licu mesta, dok je snahi i drugom unuku naneo teške telesne povrede.

- Čuo sam da su se Nenadovi unuci, deca sina i ćerke, potukli. Ivan je udario svog brata od ujaka K. R, zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk, sinovljev sin, preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke - priča Božin Simić.

Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Tu je optužio ćerku da je njen sin ubio K. R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka. Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije - nastavlja sagovornik.

Prema rečima Padomira Pavlovića, Jastrebovog oca, nije prvi put da Nenad pravi velike probleme, naročito kad popije:

- Pa, on bi ubio i Moniku, rođenu ćerku, da ona nije pobegla na sprat kuće ispred koje se desio masakr.

Pročittajte još:

 BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje nezavisnosti Kosova