Policija
Alo!/ Rajko Ristić
Policija

Alo!/ Rajko Ristić

Policija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Troje tinejdžera, dve devojčice i dečak, povređeni su su u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak oko 22 sata dogodila u Salašu Crnobarskom kod Bogatića, kada je na njih naleteo automobil marke "golf".

Grupa od pet tinejdžera šetala je ulicom kada je na troje njih naleteo vozač koji je potom pobegao sa mesta nesreće. Povređeni maloletnici prebačeni su u šabačku bolnicu, devojčice su posle lekarske intervencije puštene kući, dok je dečak zadržan na Odeljenju ortopedije.

Pročitajte još:

Dve sestre stare 15 i 18 godina, A. B i S. B iz Višnjićeva, bile su kod babe i dede po majci u ovom selu. Tog dana sa drugarima i familijom išle su u dnevnicu da zarade novac za školu, a uveče, kako priča baka Petra Nedeljković, svi zajedno izašli su da prošetaju šorom.

- Unuka me je pozvala u 12 sati noću na telefon. Čula sam samo kako plače i kaže da su u bolnici. Ja ništa ne znam kako su. Kažu da su ugruvane. Jednoj je povređen prst i ima još neke tegobe. Ja od šoka nisam ni zapamtila. Roditelji su došli po njih i odveli ih kući. Eto, došle su ovde da idu u dnevnicu i zarade novac, i eto šta se desi. Samo kad su žive ostale – priča vidno potresena baka jer joj je, kako kaže, unuka dan pre toga rekla da je došla da zaradi novac i pomogne baki i deki.

Ispovest preživelog turiste na Hvaru: "Ja sam lekar, a nisam mogao da mu pomognem!" Zatekao jezivu scenu u kupatilu (FOTO)

AUTOR: Jutarnji list/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 15.08.2019. 17:21 "Odjednom nam je svima postalo loše" Bruno Mankuso, Foto: Youtube Printscreen - Pravo je čudo da nije bilo više mrtvih s obzirom na jačinu plinova koji su brzo ispunjavali potpalublje jedrenjaka Atlantia", rečenica je koja se mogla čuti tokom iscrpne istrage u hvarskoj luci, a koji su nadgledali italijanski policajci.

Sve što joj je ostalo to su po jedna papuča u kojima su bile devojčice, a koje je kasnije pronašla na mestu udesa. Komšije su šokirane prizorom koji su sinoć ovde videli.

- Ja sam čula samo kako je nešto lupilo. To je bio prasak. Onda je neko počeo da vrišti. To je bio vrisak, to je bio jauk. On je njih razneo. Ja nisam smela ni da gledam. Videla sam mnogo naroda i policiji. Svi su se okupili da vide šta se desilo. Vozač je verovatno pobegao. On je toliko jurio da ne možete da zamislite – priča Ljubica Todić.

Sve se dogodilo glavnoj saobraćajnici koja prolazi kroz selo, i to na deonici koja je osvetljena.

- On je jurišao iza njih, nije ni kočio i udario je u njih. Devojčice su ostale tu gde ih je udario i njih je komšija odmah odvezao kod lekara, a dečko je ležao nekoliko metara dalje. Kad sam došao, on je vikao, zapomagao, glava mu je bila krvava. Izgleda da su mu leđa i noge bili isečeni – priča Goran Đukanović.

Povređeni su prebačeni u šabačku bolnicu gde im je ukazana lekarska pomoć.

- Moj sin je odmah njih stavio u kola i odvezao. Dečka nije smeo da dira, jer se žalio na kičmu pa su mislili da nešto nije puklo – priča Milica Čonjagić.

Devojčice su otpuštene na kućno lečenje, dok je dečak zadržan na Odeljenju ortopedije.

Na mestu gde se dogodila nesreća i juče su tokom dana bili vidljivi tragovi udesa. Na travi su ostali da leže delovi "golfa" koji su otpali prilikom udarca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu identifikovali su i pronašli šezdesetogodišnjeg muškarca iz okoline Šapca, koji je osumnjičen da je udario u troje tinejdžera, a potom pobegao sa mesta nesreće.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako se saznaje, kod vozača u kolima pronađeni su i pramenovi kose od devojčica koje je udario te večeri.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!