Miroslav Mika Aleksić škola
Alo!
Miroslav Mika Aleksić škola

Alo!

Miroslav Mika Aleksić škola, Foto: Alo!

Supruga učitelja glume Miroslava Mike Aleksića i profesorka na FDU Biljana Mašić odlučila je da zatvori školu glume, a to je saopštio roditeljima dece na zakazanom sastanku,.

Mediji su se pozabavili prihodom te škole na osnovu tvrdnji njenih učenika koliko plaćaju časove.

Naime, prema svedočenju glumice Đurđine Radić, jedan čas u Aleksićevoj školi glume je koštao 60 evra, prenosi Objektiv.

"Kod Mike sam išla sedam godina (sporadično doduše, jer nekad nismo imali novca za te časove, a ja sam osećala strašnu krivicu da mi roditelji plaćaju nešto tako skupo, čak i kad bismo došli do nekog novca), pa sam često eskivirala, a i realno, veoma je upitno koliko je kvalitetno utrošeno vreme da posle škole plaćaš 60 evra, a da ti neko govori da si glup, debil, debeo i lenj, i pritom da urla ko iz mozga dok ti sve to govori", napisala je mlada glumica, između ostalog, na svom Fejsbuk profilu posle Aleksićevog hapšenja.

Prema računici na osnovu pisanja beogradskih medija, škola je imala 60 polaznika koji su bili podeljeni u tri grupe, a svaka od njih je pohađala dva časa nedeljno, tako se dolazi do sume od bar 28.800 evra mesečnog prihoda!

Prema toj računici, roditelji svakog učenika mesečno su plaćali oko 500 evra za Aleksićevu pedagogiju.

Prema saznanjima medija, Miroslav Aleksić je novac od dece uzimao nakon svakog časa, i to po principu novac na ruke, što dalje implicira da se ogromna količina novca na mesečnom nivou slivala u Mikinu školu.

Premda je "Stvar srca" u Agenciji za privredne registre bila evidentirana kao produkcijska kuća, pa nije imala potrebnu dokumentaciju za izdavanje dozvole koja će omogućiti izvođenje nastave, postavlja se pitanje da li je Aleksić prijavljivao prihode od pomenute škole i koliko je zarađivao, ali mediji te podatke od Poreske uprave nisu dobili, jer oni nisu javni.

"Shodno članu 7 Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obavezniku do kojih se došlo u poreskom, prekršajnom, predistražnom ili sudskom postupku smatraju se tajnim podatkom i čuvaju kao takvi", odgovoreno je Objektivu iz Biroa za informisanje Poreske uprave.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (1)

ja

28.01.2021 07:49

pa niko ih nije bio po usima da placaju tu skolu ako je bila skupa