Novi Sad, ubistvo
Alo!/Dejan Briza
Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

Novi Sad, ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

Masakr u Novom Sadu, u kojem je, kako se sumnja, juče ujutru oko 8 sati Goran Janković (36) ubio suprugu, tasta i taštu, posmatrala su njegova deca - sinovi od osam i deset godina! Janković se sumnjiči da je macolom u porodičnoj kući u naselju Telep, u ulici Petefija Šandora, ubio suprugu Mirjanu Pajić Janković (32) i njene roditelje Branislava Pajića (57) i Nadu Pajić (57).

Otac

Facebook printscreen

Janković je macolom udarao suprugu, tasta i taštu sve dok nisu izdahnuli.

Kao motiv krvavog pira pominje se Goranov bes, jer ga je supruga ostavila i odvela decu. Vratila se roditeljima, a Gorana je 11. maja prijavila za nasilje u porodici. Zločin je otkriven kada je stariji sin pozvao u pomoć ujaka Mladena Pajića.

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

Novi Sad, brat ubijene Mirjane, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako saznajemo, Janković je ujutru sa macolom upao u dvorište porodične kuće ženinih roditelja i prvo naleteo na tasta. Sumnja se da ga je više puta udario macolom u glavu, a onda je nastavio krvavi pir ne mareći što se kući nalaze njegova deca. Jedna žrtva je vrisnula, što su čula deca, koja su zatim videla jeziv prizor.

„Zete, jesi li sada zadovoljan?“

Jedna od komšinica ubijenih čula je vrisak, što ju je nateralo da otvori prozor. Ona je tada navodno čula svađu i povik: „Zete, jesi li sada zadovoljan?“. Poslala je sina da pomogne, ali pomoći za Pajiće i njihovu ćerku više nije bilo.

- Zločin je gledao stariji Goranov sin. On je pozvao ujaka Mladena i rekao mu šta se dogodilo. Mladen je odmah došao i zatekao jeziv prizor. Tokom uviđaja, pronađena je macola, koja je poslata na obradu, ali i određeni tragovi, kao i svedočenja o sumnji da Janković stoji iza masakra. Proverom je utvrđeno da je Mirjana prijavila Gorana policiji zbog nasilja u porodici. Nadležni su odmah reagovali. Podneta je krivična prijava za verbalno i fizičko nasilje, a tužilaštvo je donelo zabranu prilaska na mesec dana - rekao je sagovornik „Alo!“.

Prema njegovim rečima, policija je objavila poternicu, blokirala izlaze iz grada, ali se ne isključuje mogućnost da je Janković dobro isplanirao zločin, pa je pobegao preko granice ili se negde sklonio.
Tokom policijskog uviđaja okupili su se rođaci nastradalih, koji nisu krili suze i samo su rekli da su decu odveli radnici iz Centra za socijalni rad.
Komšije za Pajiće imaju samo reči hvale i u šoku su zbog njihove tragedije.

Mirjana i Goran su nekoliko godina bili u braku i dva puta su se rastajali jer je on bio nasilan prema njoj. Kako pričaju komšije porodice Pajić, ona se nedavno vratila u porodičnu kuću svojih roditelja, gde je i ubijena. U trenutku zločina, u dvorišnoj kući bio je i Nadin otac, koji nije bio svestan da je ostao bez najmilijih. On je za zločin saznao tek kada je stigla policija i tada mu je pozlilo.

- To su bili divni ljudi sa još boljom decom. Mirjana je mnogo volela Gorana, ali joj je on često prebacivao i, koliko smo čuli, znao je da bude grub prema njoj. Mirjana je više puta dolazila kući, ali bi se posle nekog vremena mirila sa njim. Čula sam da bi je tada opsedao i pretio i navodno je pominjao neku osvetu. Sumnjali smo da to neće izaći na dobro. Kao što vidite, i nije. Znam da je Goran imao vulkanizersku radnju, ali mi nije jasno kako je uspeo da savlada Branislava, koji je bio krupan čovek od skoro 120 kilograma - rekao je jedan od komšija.