Ubistvo Boleč
Alo!/Vladimir Marković
Ubistvo Boleč

Alo!/Vladimir Marković

Sišla je u prizemlje i zatekla stravičan prizor, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Sišla sam u prizemlje, gde je Ljubiša živeo s majkom, jer je trebalo da se ide kod lekara i imala sam šta da vidim! Svekrva Dobrinka je bila mrtva i ležala je krvava pored kreveta, dok je Ljubiša mirno stajao kao da se ništa nije dogodilo. Rekao je: „Zovite policiju, ubio sam Binku!“ - ovako za „Alo!“ priča Snežana, supruga Ljubiše Markovića (59), koji je u Boleču sekirom ubio svoju majku Dobrinku (78).

Pročitajte još:

Kako saznajemo, tragedija se dogodila juče oko 5 ujutru u ulici 4. jula, gde je Ljubiša sekirom masakrirao majku, sa kojom je živeo. Ljubiša je prema rečima supruge bio psihički bolestan i od 2001. se lečio u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Ljubiša je živeo sa majkom u prizemlju, dok je na spratu živela njegova supruga s njihovim sinom i ćerkom. Ona kaže da je zatekla monstruozan prizor.

- Lečio se… Pio je lekove, ali ih je često uzimao s alkoholom! Plašila sam se najviše zbog dece, ali sam strahovala i za njegovu majku Dobrinku. Bilo je samo pitanje dana kada će ubiti jednu od nas dve. Ljubinku je ubio sekirom dok je bila u krevetu! Sišla sam oko 5 sati ujutru, jer je on trebalo da ide kod lekara. Zatekla sam ga kako mirno stoji. Samo je kratko izgovorio: „Zovite policiju, ubio sam Binku“. Pored je bila sekira, kojoj je drška bila polomljena napola! - tvrdi njegova supruga.

Na lice mesta došla je policija, a osumnjičeni je mirno sedeo i čekao. Prema rečima komšija, Ljubiša je poslednjih godinu dana bio potpuno povučen. Nije izlazio iz dvorišta, a majka ga je, navodno, često „provocirala i zvocala mu“.

Komšija: Mogao je sve da ih pobije!

Komšija kaže da su se plašili Ljubiše, jer je od oca nasledio pištolj.

- Voleli smo ga, ali smo se plašili zbog pištolja. Znam da su njegovom sinu govorili da to prijavi baš zato što je bio bolestan, iako ga je imao u legalnom posedu. Dobro je što se završilo samo na ovome, mogao je tako da pobije celu porodicu! - kaže jedan komšija iz ulice.  

- Možda će zvučati čudno, ali je meni više žao njega nego nje! Ljubiša je veoma bolestan. Znao je da pije i alkohol, a lekove je verovatno prestao da uzima. Ćerka ga je nekoliko puta vodila u „Lazu“, ali on nije želeo da ostane, a nisu mogli na silu da ga zadrže. Povukao se u sebe, bio je depresivan poslednjih godinu dana. Viđao sam ga kako po ceo dan sedi u dvorištu i gleda u jednu tačku! Ranije se uvek lepo javljao, dok je poslednjih godinu dana samo ćutao! Majka mu je bila vrlo teška žena, ponašala se „kao bez gazde“. Stalno mu je zvocala i moguće je da mu se sve skupilo - kaže jedan od komšija.

On ističe da je Ljubiša pre nekoliko godina dobio otkaz kao tehnološki višak.

- Radio je kao precizni mehaničar. Moguće je da mu je majka prebacivala što nema posla. Znam da mu je izduvni ventil bilo golubarstvo. Imao je golubove i vreme je provodio s njima, a izgleda da su mu i to zabranili. Baš pre nekoliko dana sam ga video kako sedi u dvorištu i rekao sam svojima: „Ljubiša uopšte ne izgleda dobro“, kao da smo nešto predosetio. Njegov otac je umro odavno. Velika je ovo tragedija, ko zna šta je njemu bilo u glavi… Godinu dana se ni sa kim nije viđao - tvrdi komšija.

Kako smo saznali, Ljubiša je policajcima sve priznao i mirno je sačekao da mu stave lisice, dok njegovoj majci nije bilo spasa.

Komentari (2)

Сараџогла

24.09.2018 07:32

Ја одговорно тврдим ... Идемо код лекара да нас лечи а оно датим лековима ништа боље?Одеш код психијатра ко велиш да те посаветује како да изађеш из депресије а он распали кукњаву како је њему тешко?А онда посетиш здравог домаћина и паметног човека и саветима ето ти бољитка.Да,да ... купују се неки супер скенери и скаламерије САМО ШТО НИКО НЕ ЗНА СА ЊИМА ДА РАДИ или чита резултате?Девојци рекли СУПЕР СИ ЗДРАВА а оно пола тумора остало?

tuga

24.09.2018 09:39

Ko zna kakva je bila ta zena, dovela je rodjenog sina do takvog ludila... uzas