Cvijo Savić
Privatna arhiva
Cvijo Savić

Privatna arhiva

Cvijo Savić, Foto: Privatna arhiva

Sa teškim povredama i podlivima na desnoj strani tela, kontuzijom jetre i u komi, invalid Cvijo Savić (75) pronađen je 1. maja, nakon bezazlenog odlaska u Šumicu.

- Prvi put je viđen oko 9:30 časova u centru kod kružnog toka, kad je ženi iz trafike rekao da ide u Šumicu da se za Praznik rada malo počasti, pojede pljeskvicu i pivo - kaže Cvijin sinovac David Savić.

- Još jednom je viđen oko 12:30 časova kod drugog kružnog toka na drugom kraju grada. Posle toga mu se gubi svaki trag pa smo zabrinuti zvali Hitnu pomoć i policiju. Međutim, tek oko 18 časova pronašli su ga neki momci na kanalu pored novog ruskoselskog puta kad su išli da obiđu žito - priča David Savić.

Rodbina invalida navodi da je nemoguće da je s kolicima na tri točka, pomoću kojih se kretao, uopšte stigao do udaljene periferije grada i u komi, jer je njegova putanja uvek bio centar Kikinde, zbog čega sumnjaju da je nasilno tamo odveden.

Mira Savić

Privatna arhiva

Mira Savić, Foto: Privatna arhiva

- Pronađen je na atarskom putu koji nije pristupačan za invalidska kolica. Verujemo da ga je neko tamo nasilno odveo. Uvek je išao centrom, bio je pri svesti i normalno pričao. Nađen je sav u modricama i bez svesti. Još uvek je u komi, 18. dan. Molimo sve koji su videli našeg Cviju 1. maja da nam se jave - zabrinuto za „Alo!“ priča žena Cvijinog brata, Mira Savić.

Policijska istraga je u toku, ali je ćerka Cvije Savića koja živi u Španiji, odlučila da sve obelodani na svom fb profilu, nakon dve nedelje od ovog nemilog događaja.

U Kikindskoj bolnici potvrđeno je za „Alo!“ da se pacijent nalazi na internom odeljenju, kao i da ima podliv sa desne strane tela, a da mu je povređena i jetra. Kako je rečeno u bolnici, svi nalazi poslati su sudskom veštaku u Novi Sad i čekaju se rezultati.

Vedre naravi, sa šeširom na glavi i invalidskim kolicama na tri točka, ovog simpatičnog dedu Kikinđani rado pozdravljali i pričaju sa njim.