Učitelj folklora
Facebook
Učitelj folklora

Facebook

Učitelj folklora, Foto: Facebook

Ovo je veliki šok za mene, umreću ako je istina ovo što pričaju i pišu novinari. Moj Dragan nije takav čovek. Prekjuče su došli policijskim kolima i samo su ga odveli. Ništa ne znam o tome – ovako priča Radivoje N. (85), otac Dragoslava N. (57), osumnjičenog da je u utorak napastvovao devojčicu (12) u službenim prostorijama KUD „Milorad Pantić” u beogradskom naselju Ostružnica.

OTAC NE MOŽE DA VERUJE ŠTA SE DESILO

Nesrećni starac ističe da mu se slošilo kada je čuo šta se dogodilo.

– Prvu traumu sam doživeo pre 35 godina kada mi je žena poginula kada se otvorio auto-put Beograd–Obrenovac. Sad ovo. Dragan nije takav čovek. Nije se ženio, nema decu. Kako su ga odveli, nisam se čuo sa njim. Pokušao sam na mobilni da ga dobijem, ali se ne javlja. On je dobar i pošten čovek, nikad niko nije rekao nešto loše o njemu. Najlepše vas molim da mi pomognete ako možete da ga spasim – uplakano i uznemireno nam je rekao Radivoje.

KOMŠIJE U ŠOKU

Najbliže komšije osumnjičenog Dragoslava još uvek ne veruju da je uvaženi učitelj folklora mogao ovako nešto da uradi.

– Neko mu namešta. Odrastao sam uz njega. Generacije dece prošlo je kroz njegove škole i nikada se ništa slično nije desilo. Svi smo mu zahvalni za sve što je činio za nas – kaže komšija. Prema njegovim rečima, Dragoslav dolazi iz poštene porodice, sam izdržava sebe i oca, a deo troškova za turneje je plaćao iz svog džepa. Često je organizovao druženja uz posluženja.

Kako se nezvanično saznaje, sve se desilo dok je devojčica šetala sa drugaricama u dvorištu škole. Učitelj folklora ih je video, pa je jednu od njih pozvao da je nešto pita i uveo u prostorije. Pošto devojčice nije bilo nekoliko minuta, njene drugarice su ušle da vide šta se dešava i prekinule ih.

– Vikale su: „Pustite je! Pustite je!”, nakon čega je devojčica uspela nekako da pobegne. Manijak ju je pipao, zavlačio joj ruke, ljubio je po vratu i ustima – priča jedan od sagovornika