Igor Vaclavić
EPA
Igor Vaclavić

EPA

Igor Vaclavić, Foto: EPA

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video-linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim", prenela je Ansa.

Pročitajte još:

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana sa Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povređen.

On je rekao da ima kodeks da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je u bekstvu.

Preporučujemo i ovo:

- Morao sam da slomim sve na svom putu - rekao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Feher je optužen prošlog aprila za ubistvo barmena Davidea Fabrija i Verija kod Bolonje i Ferare aprila 2017. Na zahtev tužioca, Feher je naveo da je koristio najmanje šest pseudonima.

Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda. Feher se nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji gde je optužen za još tri ubistva, koje je počinio pre nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

On je priznao dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Feher (37) uhapšen je 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije. Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, kaže da je koristio 18 različitih identiteta u osam država.

On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen. Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji. dok ne bude odgvarao za zločine koje je počinio u toj zemlji.