Monstrum Dragan Đurić
privatni album
Tijana Jurić, Foto: Privatan album

 

Jedna od glavnih tema na tviteru u poslednjih nekoliko dana je presuda Apelacionog suda, u kojoj je učestvovao i sudija Miodrag Majić, kojom je oslobođen čovek koji je spavao i napravio dete devojčici od 13 godina.

Kako je obrazloženo u presudi, budući da su i okrivljeni i oštećena pripadnici romske nacionalne zajednice, "prosečni pripadnik romske populacije sličnih subjektivnih karakteristika kao okrivljeni u okolnostima predmetnog događaja ne zna da je opisano ponašanje zabranjeno".

 

Mnogi pojedinci i organizacije su ocenile ovu presudu kao skandaloznu, a jedan od onih kojima je teško pala je Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, koji je ocenio da je ova presuda u stvari "legalizacija pedofilije".

Igor Jurić, Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

 

Posle mnogo rasprave, i žestokih napada na njega, kao i insinuacija da njegova kritika presude ima "političku pozadinu, jer je u presudi učestvovao sudija Majić", Igor Jurić je rešio da stavi tačku na sve potresnom izjavom:

- I na kraju, na sreću ne možeš da znaš kako se osećaju deca i roditelji žrtve pedofila. Ovo je direktan ubod u srce svima nama. Obrazloženje suda za oslobađajuću presudu je da "nije znao". Kada je sudija pitala ubicu mog deteta zašto je to uradio, odgovorio je sa "ne znam". Pozdrav.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!