Hitna pomoć
Masanori Jošida
Hitna pomoć

Masanori Jošida

Ilustracija: Masanori Jošida

Naime, kako saznaju beogradski mediji, proteklog vikenda bivši profesor pomenute škole je, prolazeći pored lokalnog kafića, video kako mladić tuče devojku, te se umešao, pokušavši da je odbrani. Ovo je probudilo još veći bes nasilnika, pa je pozvao svoje drugove koji su sedeli u istom kafiću. Grupa mladića, mahom sačinjena od njegovih nekadašnjih učenika, počela je, navodno, krvnički da udara nesrećnog čoveka, a tokom batinanja su mu dobacivali i "E, profesore...".

Događaj je na društvenim mrežama podelila sama direktorka škole Živka Černoh, a pored iznete situacije, ona je postavila i brojna pitanja, nastojeći da osvesti društvo o problemu sa kojim se suočavamo.

Pročitajte još:

- Šta mladog čoveka od 18, 19 godina navede da nekoga bije, da ne može da se iskontroliše, da ga nije briga koliko će bola i patnje naneti? Da li im je svejedno?, Da li će odgovarati? - pitala je Živka, dodajući da premda ovakav incident zahteva reakciju društva, ona veruje da će reakcija izostati.

Profesor prošao sa blažim povredama

Kako prenose mediji, nekadašnji profesor srednje škole prošao sa blažim povredama, ali da sumnja da će ponovo raditi u prosveti, te da se stidi i da izađe na ulicu.

- Polomljeno mu je rebro i vidno je ugruvan, sada je kući i polako se oporavlja. Ipak, ono što je trajna posledica ovog incidenta jeste njegov osećaj postiđenosti i poraza, koji teško da će išta obrisati. Nastojao je da nauči učenike moralu, lepom ponašanju i čestitosti, često im je govorio o vrednosnim normama i poštovanju - rekao je jedan od zaposlenih u Gimnaziji i ekonomskoj školi "Branko Radičević".

Da stvar bude gora, pretučeni mladi čovek se, pored profesorskog poziva, bavio i poslovima koji se obavljaju na visini, objašnjava izvor, a sada, usled povreda, onesposobljen je za rad i na toj poziciji.

Kako je potvrđeno iz policije u Kovinu, bivši profesor je pretučen nakon što je prekinuo svađu momka i devojke. Na njega su tada nasrnula tri mladića, a on je prošao sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.