Policija
Alo!/Masanori Jošida
Policija

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Uhapšeni N. J.(1988) vlasnik „N.J. Timbertrejda“ i G. M. (1963) odgovorno lice „Ekspres pinka“ se sumnjiče da su, u 2018. godini, primili i knjižili ulazne račune sa neistinitom sadržinom, na osnovu kojih su izvršili plaćanja u iznosu od oko 6.224.000 dinara prema privrednim subjektima „Deni stil“, Nacionalna zadruga „Spas“ i „Air Palas“ , iako su znali da do stvarnog prometa robe nije došlo.

Pročitajte još:

Pedesetčetvorogodišnji muškarac, odgovorno lice „Deni stila“ i Nacionalne zadruge „Spas“ i šezdesetpetogodišnji muškarac, odgovorno lice „Air Palasa“, su zatim, kako se sumnja, podizali novac sa računa ovih privrednih subjekata i davali ga osumnjičenom G.M., zadržavajući naknadu u iznosu od 2 do 4 posto.

Sumnja se da je G.M., uzimajući takođe deo za sebe, novac dalje davao osumnjičenom N. J.

Preporučujemo i ovo:

Na ovaj način je oštećen budžet Republike Srbije za iznos od 974.300 dinara.

Osumnjičenima N.J. i G.M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu .

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv pedesetčetvorogodišnjeg i šezdesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Takođe, protiv sedamdesetpetogodišnjeg i četrdesetosmogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava za krivično delo falsifikovanje isprave, jer se sumnjiče da su svojim potpisima overavali isprave sa neistinitom sadržinom.