Hapšenje
Alo.rs
Hapšenje

Alo.rs

Hapšenje, Foto: Alo.rs

 

U nastavku borbe protiv trgovine ljudima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su osam osoba.

Pročitajte još:

U prvoj akciji uhapšeni su J. N. (1975), G. N. (1969), K. N. (1995) i B. D. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima, u periodu od septembra do novembra 2018. godine udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i da su izvršili posredovanje u vršenju prostitucije.

Takođe, uhapšen je M. N. (2000) koji se tereti za krivično delo trgovina ljudima.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, koju je ,kako se sumnja, predvodila J. N., terete se da su koristeći teške prilike devetnaestogodišnje devojke, oštećenu doveli u zabludu da im je član porodice i potom je, zloupotrebivši njeno poverenje, vrbovali da se bavi prostitucijom.

Kako se sumnja, u tu svrhu su organizovali prevoz, predaju i njenu seksualnu eksploataciju, pritom je držeći pod kontrolom i u strahu uz povremenu upotrebu sile i pretnje.

Osumnjičeni su privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U drugoj akciji uhapšeni su Z. N. (1977), M. R. (1981) i A. S. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima na štetu dve osobe.

Sumnja se da su oni na teritoriji Beograda tokom 2015. godine tada maloletnu devojku korišćenjem njenih teških prilika vrbovali da se bavi prostitucijom, obećavajući joj obezbeđen smeštaj, hranu, kao i droge.

 

Potom su je, kako se sumnja, uz silu i pretnju, primoravali na svakodnevnu prostituciju, a na isti način su tokom 2018. godine vrbovali dvadesetdevetogodišnju devojku.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.