Nikola Sandulović
Tanjug/Dimitrije Goli
Nikola Sandulović

Tanjug/Dimitrije Goli

Nikola Sandulović, Foto: Tanjug/Dimitrije Goli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su Nikolu Sandulovića (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Uhapšeni Nikola Sandulović, lider Republikanske partije i nekadašnji član obezbeđenja premijera Srbije Zorana Đinđića.

Sumnja se da je on izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Postoje osnovi sumnje da je Sandulović na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona, zatim pretnje kojima je ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Komentari (4)

Marija

29.03.2020 21:14

Ko je ovaj covek, on mora da jako nekome smeta jer ako je bio blizak pok,Djindjicu kako pisete onda je bio Žuti, a ti nisu pozeljni,

Perica

29.03.2020 21:25

I ako ste ga uhapsili i đubre ne treba da se pusti iz zatvora.

Dragan

30.03.2020 04:01

Ovaj je odavno valjao nevidjene gluposti. Nemogu da verujem da ovakvi likovi uopste postoje, a kamoli budu u politici.

zoran

30.03.2020 13:28

Neobican tip..jeste, pricao je neke trilere po YT kao i onaj njegov prijatelj superobavestajac koji pise knjige ..nije mi izgledao opasan, pre bih rekao zanesenjak..ali pricaju i drugi mnogo gore stvari..malo nejasno zasto bas njega.