Groblje u Sofiji
Facebook
Groblje u Sofiji

Facebook

Groblje, Foto: Facebook

Samo se srušila, izdalo ju je srce, od kog je bolovala od rođenja. Svi u zbornici smo pokušali da joj pomognemo, brzo su stigli i lekari, ali uzalud, priča nastavnica Osnovne škole ''Branko Radičević'' u Maradiku kod Inđije, gde je u četvrtak iznenada preminula Milica Anđelković (14), učenica sedmog razreda.

Pročitajte još:

Ceo Maradik se juče u suzama oprostio od nesrećne devojčice, koja je sahranjena na pravoslavnom groblju u tom mestu. Škola u petak nije radila, a u holu je bio postavljen sto, na kom je bila Miličina fotografija i sveska u kojoj su se njeni školski drugovi potresnim porukama opraštali od nje.

Miličina nastavnica kaže da su svi u školi znali da ona boluje od srca.

- Pozlilo joj je na odmoru i nastavnici su je odmah odveli u zbornicu, da pokušaju da joj pomognu, ali Milica se tamo odjednom srušila. Polivali smo je vodom, sve smo pokušavali, i medicinska ekipa je brzo stigla, ali... Ništa nismo mogli da učinimo da je spasimo. Srce ju je u trenu izdalo - priča uplakana nastavnica.

Groblje

Alo!/ Rajko Ristić

Groblje, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

- Brzo su svi odvedeni u učionice, a zatim smo ih ispratili iz škole. Teško je i njima i nama, niko se nije nadao toj tragediji, iako su svi nastavnici u školi znali da je Milica bolesna. Lečila se u dečijoj bolnici u Tiršovoj u Beogradu. Zbog slabog srca nije pohađala fizičko. Stalno je bila na lekovima ali, nažalost, ni to je nije spasilo - kaže ona.

Maradikom su u petak odzvanjala crkvena zvona dok je kilometarska kolona meštana ispraćala malu Milicu na večni počinak. Nakon opela, u trenutku kada je sanduk sa njenim telom spušten u raku, grobljem su odjeknuli vrisci njenih roditelja i drugara. I oni koji su do tada nekako uspevali da zadrže suze, briznuli su u plač.

Preporučujemo još:

Mnogi nisu imali snage čak ni da, po običaju, bace grumen zemlje na sanduk.

- Kako na dete da bacam zemlju...Ne mogu...Neka te anđeli čuvaju... - kroz suze je rekla jedna rođaka.

Iza preminule devojčice ostali su roditelji i mlađi brat, koji pohađa istu školu kao i Milica, ali je u trenutku tragedije bio kod kuće, pošto ide u drugu smenu.