Sekta
screenshoot/youtube
Sekta

screenshoot/youtube

Sekta, Foto: screenshoot/youtube

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome se vidi mladić koji kolje psa non-stop ponavljajući dve reči - "kefo zote". dok ženska osoba sve vreme snima ali se i uključuje u taj ritual.

Nakon ovog brutanog ubistva pojavile su se i fotografije sa stanističkim simbolima.

Snimak i fotografije grafita nastali u selu Zabrežje kod Obrenovca gde se i mogu videti na desetine simbola ove "sekte".

Sekta

screenshoot/youtube

Sekta, Foto: screenshoot/youtube

Obrenovčani imaju pravo da strahuju jer se pomenuti grafiti mogu videti u blizini škole, gerontološkog centra, ali se takvi simboli i nazivi sekte nikada do sada nisu čuli.

- Čin koji je proizveo opravdanu paniku kod naroda je klasičan primer udžbeničkog satanizma. Ovaj mladić i devojka uradili su ono što satanisti rade vekovima. U ovom slučaju nemam informaciju da orgranizacija "Kefo zote" ima jaku i veliku mrežu. Mislim da je reč o slobodnim avanturistima, nazvaću ih tako, koji su radeći jedan brutalan ritual, uspeli da izađu iz anonimnosti - objašnjava za RTV Mag nekadašnji policijski službenik u radu sa sektama Zoran Luković.

PROČITAJ JOŠ:

U opštini Obrenovac kažu da to ne radi nikakva grupa satanista i da je mladić sam to uradio.

Prvi čovek Obrenovca Miroslav Čučković tvrdi da nema opasnosti od sektaša i satanista u ovom gradu, uprkos desetinama grafita misteriozne sekte "Kefo zote" za koju se čulo pre par nedelja kada je na društvenim mrežama osvanuo monstruozni snimak klanja psa.

- Momak koji je priveden je sam ispisao grafite, baš kao što je sam učestvovao u zločinu nad životinjom - rekao je Čučković za TV Prva.

Ne postoji nikakva organizacija, niti bilo kakva veza sa međunarodnim ograncima. Priče da oni imaju 50-60 članova koji su ispisivali grafite po gradu nije tačna. Istina je samo da je taj momak išao sam i šarao - dodao je Čučković.

Muškarac M. Đ. (21) i devojka K. P. (34), koji su učestvovali u surovom ubistvu psa, pa još sve to snimili kamerom, dobili su pritvor od 30 dana, pišu mediji.

Hapšenje i evetualno krečenje nisu kraj, jer je ovo situacija koja mora da se rasvetli do kraja, jer se radi o ozbiljnoj situaciji - kaže za TV Prva sektolog Slađan Miljajević.

Članovi ove sekte imali su, navodno, i svoj sajt, ali je on ubrzo ugašen. Na njemu su bile i ilustracije sa njihovim simbolima. Stručni savetnik u Savetodavnom centru za sekte Janja Todorović rekla je za Kurir da nije čula za "Kefo zote", ali da u Srbiji postoje sekte koje zlostavljaju i ubijaju životinje u obredima.

Dimitrije Pastuović, osnivač Udruženja za zaštitu od sekti "Bedem" i autor više knjiga iz ove oblasti, navodi da se o "Kefo zote" malo zna jer su to "samostalci" koji su pod uticajem drugih sektaških organizacija i njihovih satanističkih obreda.

Komentari (2)

zoki

11.01.2019 21:47

ovo je strasnooO!!!

Vanesa

11.01.2019 22:43

Podhitno ih izbaciti iz drzave....unistavaju nam mladost...