Jevtića terete da je obljubio dečaka (14) u toaletu pozorišta
Dušan Milenković
Jevtića terete da je obljubio dečaka (14) u toaletu pozorišta
Jevtića terete da je obljubio dečaka (14) u toaletu pozorišta, Foto: Dušan Milenković

 

Dok je Jevtić dolazio do Osnovnog suda u Somboru, veselo se smeškao i razgovarao sa svojim advokatom Vladimirom Horovicom. Međutim, ubrzo je promenio raspoloženje. Čim je ušao u zgradu, seo je na klupu ispred sudnice i bio poprilično nem i nepomičan kada su mu novinari prišli. Dok se Jevtić pravio da ne vidi predstavnike medija, njegov advokat prokomentarisao je njihovo prisustvo jer mu je zasmetalo što su saznali za termin suđenja?!


- Tražiću da se suđenje izmesti iz Sombora u neki drugi grad. Tek po okončanju ovog suđenja i u zavisnosti od toga o čemu se bude pričalo, možda ću dati izjavu - kratko je naveo advokat, koji očigledno nije imao šta da kaže.

Glumac došao nasmejan  u sud, pa zanemeo
Glumac došao nasmejan u sud, pa zanemeo, Foto: Dušan Milenković


Na samom početku suđenja, sudija Angela Mastilović donela je rešenje da se sa suđenja isključi javnost jer se radi o osetljivom predmetu u kojem je učestovovao maloletnik. Novinari su izašli iz sudnice, a ubrzo za njima je Jevtić sa advokatom i tužiocem otišao u zasebnu sobu, gde su zapalili cigarete i ćaskali. Petnaestak minuta po povratku u sudnicu, opet je napravljena pauza, a onda, posle desetak minuta provedenih u sudnici, suđenje je okončano jer je odbrana glumca Jevtića tražila izuzeće sudije i tužioca.


- Pošto sud i tužilaštvo u Somboru u ovom slučaju, koji je tajan i zatvoren za javnost, postupaju nezakonito, mi nećemo postupati nezakonito i nećemo davati izjave - rekao je advokat, dok je njegov branjenik stajao i nemo posmatrao.


Policiji je krivičnu prijavu protiv Jevtića sredinom godine podneo otac 14-godišnjeg dečaka, uz tvrnje da mu je obljubio sina u toaletu somborskog pozorišta tokom održavanja festivala „Pozorišni maraton“. Otac je nešto kasnije prijavu povukao, ali je dečakova majka opet aktivirala, podnevši je tužilaštvu. Maloletni dečak se, navodno, zbližio sa Jevtićem, koji mu je omiljeni glumac, i zajedno su tokom festivala izlazili u provod.

Komentari (1)

mr burns from simpsons

09.10.2015 18:42

kad pogledam fotku sa advokatom, nisam siguran kome bi se ustvari trebalo suditi