Fudbaleri prodavali stanove pokojnika po Beogradu! Merkali ih i skupljali papire, a prethodno smislili pakleni plan!

Od 11 članova kriminalne grupe, koja je na prevaru zaradila 30 miliona dinara, u pritvoru zadržano njih šestoro

Sahrana, groblje
Sahrana, groblje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca šestorici osumnjičenih za prodaju praznih stanova u Beogradu uz lažnu dokumentaciju, dok je odbio predlog tužilaštva za pritvor jednog osumnjičenog. Kako „Alo!“ saznaje, među osumnjičenima su i dva fudbalera srpskih nižerazrednih klubova. 

 

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio pritvor osumnjičenima zbog opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke. Istim rešenjem, odbijen je predlog Tužilaštva za organizovani kriminal za određivanje pritvora N. V. kao neosnovan.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv 11 osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičenih odredi pritvor. Naredba tužilaštva o sprovođenju istrage zbog krivičnih dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i prevare u saizvršilaštvu doneta je protiv Zorana Rankovića (46), Aleksandra Lalića (41), Vladimira Milanovića (40), Gorana Đurđevića (52), Nikole Jolovića, Dragana Živkovića (31), Dragana Negovanovića (43), Petra Miščevića (47), Jožefa Pavlova (57), Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bekstvu.

Sahrana, groblje
 Foto: Alo!/Vladimir Marković

Posle saslušanja, tužilac je predložio da se za sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera.

Pritvor je određen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića.
Kako je saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. organizovao kriminalnu grupu koja je, koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana s grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

 

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, koje koriste osumnjičeni, pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija s kojima je urađena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni, njihovi branioci, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanraspravnom veću.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: aihneizbaceizgroba
  03/11/2018 - 18:41
  sva imovina koja ostaje treba da ide u kasu za placanje odrzavanja groblja tj groba pokojnika
 • Korisnik: neceihnidrzatidugouzemlji
  03/11/2018 - 18:38
  najzalosnije je sto ce te pokojnike izbaciti iz grob posle 10 godina jer nema ko za njih da plati uredjenje groba ili zakup i urednje i kosenje trave na grobu a oni su jos i u pretplati.
 • Korisnik: Mix
  03/11/2018 - 15:55
  A kako su se knjizili bez dokumenata o hronologiji vlasništva? Meni bez toga nisu hteli da knjiže. Morala sam u Istorijskom arhivu da tražim. Tu su umešani ljudi iz različitih institucija.
 • Korisnik: Maja
  03/11/2018 - 15:52
  Meni je knjiženje stana (čist kao suza), trajalo mesecima. Pa naprave "grešku", pa ja pišem zahtev da isprave "grešku", pa prođe par meseci, pa treba još ovaj dokument, pa još ovaj...
 • Korisnik: N.N.
  03/11/2018 - 15:49
  Fudbaleri? A ko je umešan iz Katastra, ko od advokata, ko iz suda...???
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi