Sahrana, groblje
Alo!/Masanori Jošida
Sahrana, groblje

Alo!/Masanori Jošida

Sahrana, groblje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Pročitajte još:

 

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio pritvor osumnjičenima zbog opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke. Istim rešenjem, odbijen je predlog Tužilaštva za organizovani kriminal za određivanje pritvora N. V. kao neosnovan.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv 11 osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičenih odredi pritvor. Naredba tužilaštva o sprovođenju istrage zbog krivičnih dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i prevare u saizvršilaštvu doneta je protiv Zorana Rankovića (46), Aleksandra Lalića (41), Vladimira Milanovića (40), Gorana Đurđevića (52), Nikole Jolovića, Dragana Živkovića (31), Dragana Negovanovića (43), Petra Miščevića (47), Jožefa Pavlova (57), Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bekstvu.

Sahrana, groblje

Alo!/Vladimir Marković

 Foto: Alo!/Vladimir Marković

Posle saslušanja, tužilac je predložio da se za sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera.

Pritvor je određen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića.
Kako je saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. organizovao kriminalnu grupu koja je, koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana s grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

 

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, koje koriste osumnjičeni, pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija s kojima je urađena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni, njihovi branioci, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanraspravnom veću.

Komentari (9)

rodjak

03.11.2018 08:51

Da nisu ostetili drzavu da li bi se sprovela makar i ovako polovicna istraga ?.

zenfone

03.11.2018 09:08

Samo fudbaleri , hahahahahaha..

Srba

03.11.2018 10:34

Nekome ce dati deo ovog novca i eto njih sa minimalnim kaznama ili na slobodi, bez kazni... klasika.

TANJA

03.11.2018 10:40

Pronaci lice koje je NAPRAVILO falsifikovana dokumenta,pecat.Ukoliko to nije neko od njih.Falsifikovanje je takodje krivivno delo.Ko im je javio da su ta lica umrla?Kako su znali da su to opstinski stanovi?Ovde se odgovornos,mora prosiriti na bar jos pet lica,koji su bili pomagaci.

N.N.

03.11.2018 15:49

Fudbaleri? A ko je umešan iz Katastra, ko od advokata, ko iz suda...???

Maja

03.11.2018 15:52

Meni je knjiženje stana (čist kao suza), trajalo mesecima. Pa naprave "grešku", pa ja pišem zahtev da isprave "grešku", pa prođe par meseci, pa treba još ovaj dokument, pa još ovaj...

Mix

03.11.2018 15:55

A kako su se knjizili bez dokumenata o hronologiji vlasništva? Meni bez toga nisu hteli da knjiže. Morala sam u Istorijskom arhivu da tražim. Tu su umešani ljudi iz različitih institucija.

neceihnidrzatidugouzemlji

03.11.2018 18:38

najzalosnije je sto ce te pokojnike izbaciti iz grob posle 10 godina jer nema ko za njih da plati uredjenje groba ili zakup i urednje i kosenje trave na grobu a oni su jos i u pretplati.

aihneizbaceizgroba

03.11.2018 18:41

sva imovina koja ostaje treba da ide u kasu za placanje odrzavanja groblja tj groba pokojnika