Hapšenje
Ilustracija
Hapšenje

Ilustracija

Hapšenje, Foto: Ilustracija

Marko P. (33) iz Smederevske Palanke bivši je fudbaler koji je u subotu napao zamenika višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića dok je bio sa sinom na ručku.

Pročitajte još:

Tužilaštvo u Velikoj Plani danas je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo. To je potvrdila i portparol tužilaštva Nevena Arsić.

Prema njenim rečima, Pavkoviću se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti javnog tužioca, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Kuzmanović je napadnut u subotu posle podne u jednom poznatom restoranu u Smederevskoj Palanci, gde je bio sa sinom na ručku, a Pavković je odmah uhapšen.

Kako se saznaje, Pavković, koga tužilac navodno ne poznaje, najpre je naredio Kuzmanoviću da sedne za njegov sto. Kada je on to odbio, i seo za sto u separeu kafane čiji je vlasnik njegov kum, napadač je prišao njegovom stolu i osim brojnih psovki i uvreda, obratio se tužiocu rečima: "Ubiću i tebe i tvog sina".

Triput udario tužioca?

Tužilac je odmah pozvao policiju, što je napadač navodno čuo, pa se vratio do stola i uz reči "pi*ka tužilačka zove policiju", tri puta udario Kuzmanovića koji je pao sa stolice. Napadač se tužiocu, saznaje se, nijednom nije obratio imenom, već samo po funkciji. Uhapšeni je u to vreme bio s majkom u kafani.

Pavković je od prošlog leta, posle rada u OFK Beogradu i Čačku, preuzeo brigu i rad sa mlađim kategorijama Dinama iz Vranja.

Preporučujemo još:

Zamenik višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandar Kuzmanović, nije želeo da komentariše napad, a njegove povrede su konstatovane kao lakše.

Reagovalo udruženje tužilaca

Podsetimo, povodom ovog slučaja, reagovalo je Udruženje tužilaca Srbije saopštenjem u kojem je najoštrije osudilo napad na kolegu Aleksandra Kuzmanovića kao poslednji u nizu napada na članove javnotužilačke organizacije, sudije i advokate.

- Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima, preduslov je za bezbednost društva u celini i vladavinu prava. Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nose sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane. Podsećamo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija učestali i izražavamo bojazan da su ovi napadi rezultat neprimerenog javnog diskursa o ulozu sudija, tužilaca i advokata u demokratskom društvu - navodi se u saopštenju ovog udruženja.