podvođenje, hapšenje, Veliko Gradište
Alo Nenad Vujanović
Hapšenje Vukašina Šijana

MUP

Foto: MUP

 

 

* Policajci su razoružali i uhapsili kolegu Marka Matića, zaposlenog u Policijskoj stanici Stari grad

*  Čim je ušao u stan, zaključao se. Kolege koje su mu bile za petama videle su da kroz prozor baca neke pakete, te da na taj način pokušava da se oslobodi dokaza protiv sebe.

* U drugoj akciji uhapšen je još jedan pripadnik MUP-a, Dejan Lukešević (39), zaposlen u Policijskoj stanici Rakovica, i to zbog sumnje da je trgovao kokainom

 

Posle drame u stanu u Ljuboviji, repetiranja pištolja i pokušaja da se oslobodi droge koju je, kako se veruje, nameravao da proda, policajci su razoružali i uhapsili kolegu Marka Matića, zaposlenog u Policijskoj stanici Stari grad. Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su operativnim putem došli do informacije da njihov kolega Matić, iz policijske stanice u centru prestonice, trguje drogom. Počela je policijska obrada, praćenje sumnjivog kolege.

Krenuo je ka Ljuboviji, gde ima rođačke veze, a drogu je imao kod sebe. Verovatno da je u tom gradu blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom trebalo da se nađe sa nekim saradnikom i preda mu izvesnu količinu radi dalje prodaje - kaže sagovornig "Blica" upoznat sa istragom.

Čim je došao u Ljuboviju, osumnjičeni policajac je po svemu sudeći primetio da ga neko prati, tačnije kolege, te je odmah otišao u stan čije ključeve je imao kod sebe.

Otkriven manijak s interneta koji je devojčici slao gnusne poruke! (ŠOK PREPISKA)

AUTOR: Alo.rs/M.Obadić DATUM I VREME: 25.08.2019. 22:03 Pedofil se krio iza lažnog profila devojčice kada je otkriven u svojim monstruoznim namerama. Pedofilija pedofil, Foto: Alo!/Rajko Ristić Ne sluteći da se iza lažnih dečjih profila krije odrastao muškarac, mnoga deca na društvenim mrežama mogu da postanu plen seksualnih predatora!

 

- Čim je ušao u stan, zaključao se. Kolege koje su mu bile za petama videle su da kroz prozor baca neke pakete, te da na taj način pokušava da se oslobodi dokaza protiv sebe. Sve dokaze koje je on odbacio našli su i uzeli. Tada su mu pokucali na vrata, ali on je odbio da im otvori. Rekao je da je repetirao pištolj i da je spreman i za neki dalji korak. Nisu znali da li je taj naredni korak, da puca u sebe ili u njih ako pokušaju da uđu i uhapse ga - navodi naš izvor.

Da ne bi rizikovali ni svoje živote ni njegov život, operativci su pozvali Pregovarački tim koji je ubrzo dopao u Ljuboviju. Počeli su pregovori da spusti oružje, otvori vrata i preda se bez ikakve upotrebe sile.

- To je bio najbezazleniji način i po kolege i po njega, ali i po njegove najmilije jer bi ih u suprotnom povredio i naneo bi im nesagledivi gubitak. Posle izvesnog vremena, čulo se kako otključava vrata, proviruje i drži ruke uvis. U stanu je nađen pištolj, ne njegov službeni, već nelegalno oružje - napominje sagovornik.

 

Hapšenje

Printscreen

Hapšenje, Foto: Printscreen

 

Osumnjičenom su stavljene lisice, a paketi droge, marihuane koje je odbacio i koje su policajci sakupili izmereni su i utvrđeno je da ima oko kilogram marihuane. Takođe je oduzet i nelegalni pištolj i osumnjičenom je prvo određeno zadržavanje, a zatim i pritvor.

Skoro u isto vreme, u drugoj akciji uhapšen je još jedan pripadnik MUP-a, Dejan Lukešević (39), zaposlen u Policijskoj stanici Rakovica, i to zbog sumnje da je trgovao kokainom, ali i uzimao mito da im ne bi pisao saobraćajne prekršaje.

I dok je Matić uhapšen u Ljuboviji, njegovom kolegi Leševiću lisice su stavljene u Beogradu. Tereti se da je u prvoj polovini ove godine prodavao kokain u Beogradu, lično, ali i preko posrednika.

Pročitajte još:

 

- U istrazi je utvrđeno da je osumnjičeni policajac tokom ove godine prodavao manje količine kokaina. I ne samo on, već je imao i ljude koji su trgovali za njega. Ono što zasad nije poznato jeste od koga je nabavljao kokain, kao i sa kim je sve sarađivao, i na tome se i dalje radi. Proverava se i na kojim mestima je sve trgovao kokainom, da li u klubovima, splavovima, ili se kod njega išlo "na preporuku". Takođe se proverava gde je trošio novac od te "dodatne" zarade jer nesumnjivo da nije zaradio male pare - konstatuje sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Zarada od prodaje kokaina, po svemu sudeći, nije bila dovoljna osumnjičenom policajcu iz stanice Rakovica. Naime, u istrazi se došlo do dokaza da je i od učesnika u saobraćaju tražio, ali i dobijao novčanu nadoknadu da im ne bi pisao kazne za saobraćajne prekršaje.

Bonus video: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?