Senta
Alo!/M.O.
Senta

Alo!/M.O.

Senta , Foto: Alo!/M.O.

Da li će teška tragedija za porodicu u Senti, koja je izgubila četvorogodišnje dete, dečaka D. B, kojem su dva rotvajlera nanela smrtne povrede, imati još tragičniji epilog, ukoliko ga može i biti od smrti deteta, ne zna se, a o teškom slučaju će odluku doneti i Više tužilaštvo u Subotici.

Iz VJT Subotice nisu se oglasili oko slučaja, ali kako nezvanično saznajemo uprkos teškoj tragediji mora da se razmotri i situacija oko odgovornosti vlasnika pasa što može rezultirati i krivičnom prijavom.

Majka nastradalog dečaka Martina B. se nalazi zbog povreda u Novom Sadu na lečenju. Na mestu nesreće uviđaj su izvršili policija i VJT u Subotici dok predmet o strašnoj tragediji vodi zamenik višeg tužioca Branislav Rankov.

Za majku svi kažu da je dobra osoba i pitaju se kako će preživeti tragediju. Kažu da bi apsurdno bilo da sada dobije i krivičnu prijavu zbog držanja pasa jer je samohrana majka, radi u fabrici, a u kući je živela samo sa sinom.

Nezvanično, Martina B. je držala rotvajlere da bi mogla da prodaje štence, kako bi preživljavali dete i ona. Navodno su psi bili u teranju, pa je posle mužjaka na dečaka skočila i ženka, kad je osetila krv.

Prema nalogu VJT, psi su eutanazirani, dok je telo dečaka na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, dok će daljim uvidom u slučaj biti doneta odluka oko odgovornog lica za ovu nemilu situaciju.

Majka je zamolila sina da zatvori vrata od kuće i tada je jedan od rotvajlera skočio na dečaka, a zatim i drugi. Majka se krvnički borila da detetu spase život izvuče ga iz čeljusti dva rotvajlera, međutim, stravični čin se završio povredama i majke i deteta koje je do bolnice izdahnulo.

Juče su u pratnji policije pred kuću stigli su radnici Zoohigijene JP Kikinda i u specijalizovanom vozilu odveli pse na eutanaziju. Nakon toga policija je zapečatila kapiju, a svi strahuju da nevolja ne bude veća i da sirota žena ne dočeka i odgovornost zbog pasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Tuga za ugazen mlad zivot

11.03.2021 22:08

Ova zena je vec kaznjena za sva vremena ali podcenila je pse i sigurno je jedna od onih "voj kuco ne ujeda" e sad kad izadje iz bolnice robija za ugrozavanje tudjih zivota bez obzira sto je njeno dete u pitanju tako je moglo i komsijino dete da strada.Zalosno i ovo je zve cesce u Srbiji jer neki ljudi nemaju svest,tuga za ugasen zivot.

Sunčan dan

13.03.2021 14:12

Da mi se ovakvo neśto dogodilo, daleko bilo, ne znam kako bih dalje. Mislim da bih sama traźila da me kazne i zatvore zbog tri neduźna, a oduzeta źivota sopstvenom krivicom ?.