SKROZ ZAMRŠENA SITUACIJA Evo šta se dešava sa uhapšenim migrantom. Privedeni Avganistanac OTKRIO NOVE DETALJE policiji!

Avganistanac A. S. (38) negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je podstrekavač ubistva dvojice sunarodnika koja su se dogodila prethodnih dana u Beogradu.

Migrant, ubistvo u Karađorđevoj
Migrant, ubistvo u Karađorđevoj, Foto: Alo.rs

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, a sud je predlog usvojio, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Pritvor mu je određen po svim zakonskim osnovima zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke, da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. A. S. se tereti za podstrekivanje na teško ubistvo i to iz koristoljublja i radi prikrivanja drugog krivičnog dela.

Sumnja se da je on početkom juna ove godine došao u sukob sa sunarodnikom iz Avganistana K. K. (20) zbog novca dobijenog od krijumčarenja ljudi i da je potom ponudio 300 evra 17-godišnjem državljaninu Avganistana da izvrši ubistvo K. K.

On je to i uradio 5. juna u saizvršilaštvu sa još jednim maloletnikom iz Avganistana, sumnja policija.

Nakon hapšenja maloletnika zbog sumnje da je izvšio ubistvo u saizvršilaštvu, A. S. je kako se sumnja, u strahu da će biti uhapšen drugi maloletnik i da će on ujedno otkriti ko je nalogodavac, dao novac jednom licu da izvrši ubistvo nad njim, što je on 6. juna i učinio.

Prvo ubistvo dogodilo se 5. juna u Karađorđevoj ulici gde je K. K. na smrt uzboden, a drugo sutradan u Krnjači.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi