Hapšenje u Zagrebu
Printscreen
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

 

Ko su uhapšeni:

Vladan Miketić

Čovek od velikog poverenja vođe novobeogradskog klana. Miketić se dovodi u vezu sa brojnim likvidacijama, između ostalih i članova same „Kekine grupe“, koji su se zamerili vođi. Miketić je takođe bio blizak sa Nenadom Grujovićem, zvanim Crni Gruja, koji je izvršio samoubistvo. Iako je više puta hapšen zbog oružja i razbojništava, do danas nije osuđen. U strahu od odmazde klanova koji su u sukobu sa „Kekinom grupom“ skrivao se duži niz godina u raznim zemljama Evrope i u Australiji, koristeći lažne identitete.

Pročitajte još:

 

Dragan  Stojanović

Veruje se da je uloga brata vođe „novobeogradskog klana“ u prenošenju Kekinih poruka i naloga, s obzirom da se Keka godinama unazad nalazi u inostranstvu, gde je  neretko na meti raznih policija zbog organizovanja transporta kokaina iz Južne Amerike u Evropu.  Operativna saznanja govore da je Dragan u stalnom kontaktu sa Kekinim najbližim saradnicima, kako onima koji organizuju preprodaju narkotika, tako i onima koji mu vode legalne poslove. Koristi blindirani automobil i svuda se kreće sa obezbeđenjem, a u poslovima svoje firme blisko sarađuje sa osobama iz Crne Gore i Hrvatske, koje imaju kriminalni dosije i koje su mahom bile pod istragama u zemljama EU zbog pranja novca.  

 

Predrag Krajinović Hajder

Dobro znano ime u podzmlju već dve decenije. Iako hapšen zbog velikog broja različitih krivičnih dela, od imovinskih, preko nasilničkog ponašanja do iznuda i prevara, osuđivan je dva puta. Naime, Krajnović je pre dvadeset godina osuđen za ubistvo na osam godina i potom uslovno zbog pokušaja teške krađe. Zanimljivo je i da je svojevremeno privođen i sa Ivanom Adrovcem  zbog više od tri kilograma heroina. Poslednji put je privođen u julu prošle godine kada u kod njega pronađeni pištolj i revolver prilikom racije u jednom restoranu. Sumnja se da se članovi njegove kriminalne grupe već duži niz godina bave iznudama, otmicama i zelenaštvom, ali i da im je poslednjih godina glavni „posao“ trgovina oružjem i eksplozivnim napravama velike razorne moći. Hajder je inače pre šest godina promenio prezime u Krajinović.