Erik Lamens
Printskrin
Erik Lamens

Printskrin

Erik Lamens, Foto: Printskrin

Kako saznajemo, srpska policija je pre desetak dana uhapsila neonacistu Erika Lamersa zbog optužbi da je maltretirao i seksualno uznemiravao maloletno dete u Belgiji. Lamers je već osuđen za dvostruko ubistvo u Antverpenu, kao i zbog pomaganja prijatelju da zakopa jedno telo, a ispitivan je zbog veza sa zloglasnom gangsterskom grupom „Brabantske ubice“, koja je osamdesetih ubila 28 osoba u oružanim pljačkama. Međutim, ovog puta je, prema pisanju stranih medija, uhapšen „zbog moralnih prestupa“, a govori se i o silovanju.

Lamers je već jednom bio u bekstvu. Uhapšen je u Srbiji 2008. i tada je proces izručenja Belgiji potrajao godinu dana.
Erik Lamers je nekadašnji pripadnik belgijske organizacije koja je navodno povezana sa mafijom, kao i ekstremne desničarske organizacije WNP. Sumnjiči se da je bio umešan u zločine koji su se u pokrajini Brabant događali između 1982. i 1985. U tim mafijaškim ubistvima stradalo je 28 ljudi.

Ovaj zločinac, koji je u gangsterskim krugovima poznat kao Zver, osuđen je 1991. na doživotnu robiju zbog ubistva dva zlatara u Antverpenu. Međutim, 2002. je pušten na uslovnu slobodu.

Banda „Brabantske ubice“ sastojala se od trojice ljudi - vođe, ubice i vozača. Vođa je imao nadimak Div, drugi član je bio glavni likvidator, dok je čovek srednjih godina sa nadimkom Starac imao zaduženje da vozi ubicu na mesto zločina. Njihovi identiteti su do danas ostali nepoznati, a grupa se upisala u gangstersku istoriju svojom brutalnošću i misterioznošću. EKIPA ALO!


Brutalno ubili devojčicu (9) prilikom pljačke

Ono što je posebno neobično za „Brabantske ubice“ jeste njihov iznenadni nestanak 1985. godine. Pretpostavlja se da je tajna te bande zbog toga i sačuvana. Zanimljivo je da su njihove akcije često bile amaterski izvedene i da su zaboravljali da koriste rukavice i maske za lice. Najbrutalnije ubistvo „Brabantskih ubica“ dogodilo se na parkingu ispred supermarketa, kada je bez razloga upucano nekoliko prolaznika, među njima i devetogodišnja devojčica.


Napastvovao nesuđenu pastorku

Lamers je već osuđen za dvostruko ubistvo u Antverpenu, kao i za pomaganje prijatelju da zakopa jedno telo.
U bekstvu je bio još od 2007. zbog toga što je navodno napastvovao ćerku svoje devojke.

Pročitajte još: