smrt, sanduk, sahrana
Shutterstock, ilustracija
smrt, sanduk, sahrana

Shutterstock, ilustracija

smrt, sanduk, sahrana, Foto: Shutterstock, ilustracija

- Telo pokojnice je bilo u hladnjači 24 sata i kovčeg je na vreme odatle iznet u kapelu, oko 9.30. Prethodnog dana i na dan sahrane, rodbina pokojnice je zahtevala da se u sanduk stavi suvi led jer se ona znoji. Nije nam bilo jasno zbog čega to žele i objašnjavali smo da nema potrebe za tim - priča za naš list Stanislav Nešić i dodaje:

- Rodbina je sama donela te flaše i stavila ih u sanduk, bez našeg znanja. Te flaše nisu bile zatvorene, pa je došlo do eksplozije.

Napominjem da nije bilo krvi, a ni da se sa telom pokojnice ništa nije desilo. Jedna stranica sanduka se odlepila usled pritiska. Usled tog pritiska, parče plastične flaše, koja je krta, izletelo je i jednu ženu je poseklo ispod oka. Zaposleni su odmah reagovali jer je postojala opasnost od nove eksplozije. Te dve flaše su šištale i pretile da eksplodiraju svakog trenutka, ali radnici su ih uzeli i izbacili iz sanduka. Ne želim da mislim šta je moglo da se dogodi, mogli smo svi da izginemo - rekao nam je Nešić.

Povređena D. A. (71) iz Žablja prevezena je u bolnicu u Novi Sad.

smrt, sanduk, sahrana

Shutterstock, ilustracija

smrt, sanduk, sahrana, Foto: Shutterstock, ilustracija

- Policija je uzela izjavu i od sina i ćerke pokojnice, kao i od mene i mog zamenika Slobodana Marjanovića. To vam je prava istina. Zamenili smo sanduk i sahrana je obavljena. Sin pokojnice se izvinio i rekao da će javno reći da radnici nisu stavili led. Sve može lako da se proveri, ko je kupio i doneo suvi led - rekao je Nešić.

Porodica pokojnice bez komentara

Tokom jučerašnjeg dana članovi porodice pokojnice nisu želeli da govore za medije.

- Jeste, dogodio se incident. Porodica me je ovlastila za razgovor sa medijima. Nemamo komentar. Porodica ne želi da komentariše, zbog tuge i incidenta - kratko nam je rekao S. G., rođak pokojnice.

Ispustio uže, pa se sanduk prevrnuo

Pre oko godinu dana, grobar je ispustio uže tokom sahrane, pa se sanduk prevrnuo. Odmah je neko reagovao i izvestio medije o incidentu, ne razmišljajući o tome šta je pošlo po zlu i zašto se to dogodilo. Naš radnik je dok je spuštao sanduk doživeo šlog. Kasnije je imao još jedan, a to su predstavili kao nebrigu. Sada je taj čovek penzionisan i oporavlja se, a to je najbitnije - kaže Nešić.

Pročitajte još: