Čaba Der
Facebook
Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Pročitajte još:

 

Čaba se sumnjiči da je 5. januara hladnokrvno likvidirao Markovića, a njegov prepoznatljiv rukopis je to što je žrtvu gledao u oči pre nego što je povukao oroz.

Ubistvo

Printscreen

Ubistvo na Banovom brdu, Foto: Printscreen

- Kada se uporedi snimak ubistva Markovića i rekonstrukcija Ognjanovićevog ubistva, nailazi se na neverovatne sličnosti. U oba slučaja ubica je prišao žrtvama i gledao ih u oči dok je povlačio obarač. Takođe, ista marka automobila - „fijat punto“, korišćena je za bekstvo. Jedina je razlika u tome što je Ognjanovićev ubica nosio kačket, a Markovićev kapu - otkriva za „Alo!“ sagovornik upućen u slučaj. 

Overio ga sa osmehom

Nebojša Marković (37) ubijen je 5. januara ispred porodične kuće na Banovom brdu dok je iz gepeka vadio kolica za bebu. Ubica je pogodio Markovića u grudi i glavu. Na snimcima se jasno vidi napadač obučen u belu jaknu, sa tamnom kapom na glavi, kako u ruci drži pištolj. Izašao je iz belog „punta“, prišao Markoviću na metar i upucao ga sa smeškom na licu. Nakon toga, seo je u automobil i nestao u nepoznatom pravcu.

Izvor „Alo!“ navodi da će istragom biti utvrđeno da li je u pitanju slučajnost ili iza oba ubistva stoji Čaba, za koga se sumnja da je vrbovan da radi za klan dok je bio u zatvoru.

- Verovatno je radio za mnoge, odnosno za onoga ko plati više. Sumnja se da je među njima i jedan od najvećih kriminalaca u Evropi, tačnije jedan od najvećih narko-bosova na ovom području. On mu je preko svojih veza pružio zaštitu u zatvoru, a odmah po izlasku ga je uputio kod jataka u Baru, koji mu je, osim utočišta, obezbedio novac i kontakte sa odmetnutim delom jedne službe iz regiona. Za pruženu zaštitu, Čaba je morao da za njih odrađuje prljav posao - kaže izvor „Alo!“.

Dragoslav - Miša Ognjanović

Rajko Ristić/Alo!

Miša Ognjanović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Ne isključuje se mogućnost da je ubistvom Markovića neko želeo da pošalje poruku da će tako završiti svako ko radi za suparnički klan.

- Marković je u Beogradu držao restorane, pa se sumnja da je naručilac njegovog ubistva verovao da kroz poslove ugostiteljstva pere novac, pa je ovim potezom hteo da oslabi logistiku i mrežu suparnicima „kavčana“. Istražuje se i da li je Marković likvidiran da bi se osvetili njegovom zetu Šarcu, koji je pre osam godina ranjen u obračunu navijača - kaže naš dobro obavešteni izvor i podseća da su Šarac i njegov prijatelj Marko B. ranjeni u noge 2010. u pucnjavi u ulici Strahinjića bana, ali da nisu želeli da otkriju napadača.

U to vreme, Šarac i Marko B. bili su visokorangirani pripadnici jedne navijačke grupe, pa se verovalo da u pitanju bila borba za prevlast na tribinama.

- Malo je verovatno da je Marković ubijen u nastavku obračuna zbog zeta, ali se ništa se ne sme isključiti. Čaba je u svetu kriminala poznat kao nasilnik koji ne preza ni od čega i verovatno konzumira drogu. Sumnjamo da u ovom slučaju nije želeo da sakrije lice jer je želeo da se otkrije - kaže izvor, koji ne isključuje mogućnost da Čaba želi da prekine sa prljavim poslovima, ali i da je ucenjen.

 

- Čaba pati da bude poznat, pa se slikao sa poznatim pevačima, a uz pomoć prijatelja ubacio se kao delegat navijača u FK Vojvodina. Za tu poziciju su ga preporučili ljudi iz kriminogene sredine, a ubacio ga je sin jednog veoma uticajnog čoveka - kaže izvor.

Kako je „Alo!“ već pisao, sumnja se da je Čaba pobegao na Kosovo, a odatle preko jedne od susednih zemalja dalje.