pljačka džeparenje lopov
Profimedia
pljačka džeparenje lopov

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Portalu Republika.rs javila se čitateljka koju su pljačkaši pokušali da odžepare dva puta za dva dana.

Prvi slučaj desio se, kako kaže, u četvrtak oko 20 sati kada je sa rancem na leđima žurila kroz podzemni prolaz na Zelenom vencu.

- Došla sam do kraja prolaza kod pekare i osetila da mi neko dodiruje ranac. Okrenula sam se, a iza mene su se ukopala tri dečaka sa devojkom. Ranac mi je bio otvoren. Presekla sam se i opsovala ih i rekla im da sačekaju tu dok sam zvala policiju. Novčanik nisu uspeli da iskopaju - priča naša sagovornica i u jednom dahu dodaje:

- Odmah su pobegli gore do Meka i utrčali u prvi bus iz kojeg su mi i hladnokrvno mahnuli - kaže ona.

Prema njenim rečima, odmah je znala da ih je primamio njen ranac koji je bio na oba ramena.

Ostavivši tu stresnu situaciju iza sebe, sa istim rancem našla se i u petak oko 18 sati na Zelenom vencu, ali ovoga puta ga je nosila na jedno rame i blizu sebe.

- Silazila sam niz stepenice kod radnje sa kozmetikom. Osvrtala sam se i niko nije bio iza mene. Pred kraj stepenika sam se opustila i tad sam opet osetila tuđe ruke na torbi. Odsečno sam se okrenula i opet videla da mi je ranac bio otvoren a iza mene momak i devojka plave kose koji se prave ludi, žurno me zaobilaze. Opsovala sam ih i gledala da li drže novčanik ali me je u istom trenutku dozvala zena sa stanice vičući da mi je ispao novčanik - priča u neverici naša sagovornica, pojašnjavajući da su razbojnici izgledali tako da bi svakom bili sumnjivi.

Prva pregrada novčanika joj je, kako kaže, bila otvorena, a lična karta i zdravstvena knjižica na zemlji bačene. Novac koji je imala u drugoj pregradi je bio tu.

- Izgleda da su imali dve sekunde do moje reakcije, pa nisu stigli da provere i drugi deo novčanika, pa su ga bacili u strahu kada sam im pogledala ruke. Nikada ne bih rekla da su lopovi. Izgledali su kao normalan par koji šeta. Oboje su bili oko metar i 65 centimetara i u crnim jaknama. On je imao kapuljaču, a ona je bila plava i nije imala torbu. Delovalo je da nemaju više od 20 godina - opisala je razbojnike čitateljka Republike.rs.

Na kraju, ona je istakla da je oba slučaja prijavila policiji.

 

Komentari (1)

PETAR 1

17.03.2018 06:58

Sta je tu novo, od 1918 tu generacije dzeparosa stasavaju, rade ? i peljese koga stignu, umalo da zaboravim za njima ne zaostaju sibicari. Zasto zelenjak, pa blizu je autobuska i zeleznicka stanica tek pristiglh dzepova kolko hoces, a seljaci prodali robu na pijaci i eto.