Incident u Severnoj Mitrovici
Printscreen Youtube
Incident u Severnoj Mitrovici

Printscreen Youtube

Incident u Severnoj Mitrovici, Foto: Printscreen Youtube

Samo nekoliko dana nakon napada na dvojicu srpskih mladića u Severnoj Mitrovici, sinoć je usledio novi incident. Naime, dvojica mladića albanske nacionalnosti H. T. (1995) i R. C. (1996) ušli su u Severnu Mitrovicu automobilom sa albanskom zastavom, a policija ih je privela kako bi sprečila teži incident.

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović potvrdio je za Kosovo onlajn da je došlo do incidenta.

"Dva lica albanske nacionalnosti, od kojih jedno ima prebivalište u selu Čabra (Zubin Potok), a drugo u Južnoj Mitrovici, u vozilu Opel Korsa, su oko ponoći, kada je na snazi zabrana kretanja, sa vidno istaknutom albanskom zastavom, vozila po ulicama u severnoj Mitrovici, čak su ušli i u KBC Kosovska Mitrovica. Policajci su primetili vozilo, a i na osnovu prijave građana, vozilo je zaustavljeno na putu ka selu Suvi Do (Severna Mitrovica) i protiv njih je podneta krivična prijava zbog kretanja u vreme zabrane kretanja", rekao je Radović.

Podsećanja radi, 10. aprila u sred bela dana, flašama su napadnuta dvojica srpskih mladića, koji su tom prilikom lakše povređeni, a napadači su pobegli u Južnu Mitrovicu. Iako je od napada prošlo pet dana, napadači nisu pronađeni.

U Gračanici je u utorak pretučen mladić, od strane trojice Albanaca, ispred Centra građanske energije i on je završio na lečenju u KBC Gračanica.

Napadači su nakon informativnog razgovora pušteni na slobodu.