Dušica Jakovljević
Alo!/Nenad Vujanović
Dušica Jakovljević

Alo!/Nenad Vujanović

Dušica Jakovljević bila u šoku nakon eksplozije, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Momak Dušice Jakovljević, voditeljke rijalitija „Zadruga“, našao se na meti profesionalnih napadača zbog neraščišćenih računa u vezi sa drogom! Dušica još ne može da dođe sebi nakon što je eksplodirao džip koji je ona već izvesno vreme vozila.

Kako „Alo!“ saznaje, džip „tojota lend kruzer“, koji je pripadao njenom dečku Jovici Aleksiću i koji nekoliko dana pre napada nije vožen, raznet je u paramparčad eksplozivom u znak opomene zbog dugova povezanih sa prodajom narkotika.

- Postavljanje eksploziva i njegovo aktiviranje je izvršio profesionalac, koji je čitavu akciju sproveo neprimetno, vodeći računa da ne dođe do kolateralne štete. Motiv je, prema operativnim podacima, bio neraščišćen dug za drogu, a Aleksić se i ranije dovodio u vezu sa prodajom narkotika - kaže izvor blizak istrazi i ističe da je voditeljkin partner bio svestan da može doći do obračuna i da je zbog toga pobegao iz Srbije.

- Aleksić je vrlo dobro znao šta mu se sprema i zbog toga se sklonio u Dubai. Džip nekoliko dana niko nije vozio, a eksplozija je bila samo opomena da mu dug nisu zaboravili. Automobil koji je dignut u vazduh Aleksić je kupio nedavno i još ga nije preveo na svoje ime. On je čovek sa debelim dosijeom. Prema podacima policije, član je klana Vladimira Karana sa Banovog brda. Bio je osumnjičen za teške krađe, a na teret su mu stavljana i dela u vezi s narkoticima i oružjem - tvrdi izvor i otkriva detalje istrage.

- Trenutno se proveravaju kamere sa okolnih zgrada, dok su uzorci eksploziva koji je bio podmetnut ispod automobila na veštačenju - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

Dušica Jakovljević je za „Alo!“ kratko rekla da nije u stanju da govori o incidentu i da joj je potrebno određeno vreme da razmisli o svemu.

- Zaista ne mogu više da pričam o eksploziji. Razumejte me - rekla je Dušica.

Voditeljki je posle eksplozije pozlilo, a osim toga što je zatražila medicinsku pomoć, Dušici su podršku pružile i mnogobrojne kolege sa TV „Pink“.

Voditelja Rada Radanović kaže za „Alo!“ da je bila ubeđena da je reč o neslanoj šali.

- Bila sam na poslu kada su mi javili da je džip koji vozi Dušica dignut u vazduh. U prvi mah sam pomislila da je reč o šali, a onda sam shvatila da se zaista dogodila eksplozija. Šokirana sam! Dušici uvek stojim na raspolaganju, kao i svim kolegama koje se nađu u nevolji - rekla je Rada Radenović.

Ognjen Amidžić je za naš list rekao da je siguran da će Dušica uspeti da prevaziđe situaciju u kojoj se našla.

- Najvažnije je da su svi dobro i da niko nije povređen. Nisam se čuo još sa Dušicom, sačekaću da se sve slegne. Poznajem je 20 godina i znam da je jaka žena. Mi ćemo joj kao kolege pružiti podršku i jedva čekamo da krenemo zajedno u nove projekte - rekao je Ognjen, dok voditeljka Sanja Marinković tvrdi da nije stigla da pruži podršku Dušici, jer je prisustvovala mnogobrojnim porodičnim slavljima.

- Javio mi je jedan saradnik da je Dušici eksplodirao džip, ali ja sam tada bila na porodičnom ručku, pa nisam stigla da je okrenem. Posle sam išla i na neki ispraćaj i na kraju joj nisam poslala ni poruku. Iskreno, ne znam ni sve detalje tog incidenta - rekla je zbunjeno Sanja.

Psiholog: Dušici je neophodna terapija!

Psiholog Radomir Čolaković za „Alo!“ tvrdi da voditeljka Dušica Jakovljević nikada neće zaboraviti ovaj incident. On navodi da Dušica posle svega mora da razmisli o promeni načina života.

- To što je doživela je velika trauma, koja nosi ozbiljne posledice. Ona nikada neće zaboraviti incident, jer je reč o stresu velikog intenziteta. Sigurno će primati terapiju, a neophodno će biti da razmisli i o svom poslu na televiziji. Posao voditeljke rijalitija je i te kako opasan. Čovek koji ima konstantan kontakt sa ljudima koji su spremni da svoj privatni život pruže na tacni čitavom auditorijumu, prikazujući sebe u najgorem svetlu, ne može ostati imun na to. Dušica je deo čitave priče, a izreka „S kim si, takav si“ u mnogo slučajeva se pokazala kao tačna. To vam je isto kao što psihijatri spadaju u rizičnu grupu ljudi sklonih duševnim bolestima - kaže Čolaković, koji je imao i komentar na voditeljkinu vezu sa Jovicom Aleksićem.

- Svuda u svetu je popularno da se lepe devojke kače za žestoke momke. Ako pođemo od motiva zbog kojeg je konkretno Dušica uplovila u vezu sa Aleksićem, onda je po Frojdu to potreba za očinskom figurom. Žestoki momci pružaju svojim lepšim polovinama zaštitu, moćni su u svakom smislu i sa njima svaki dan nosi neko uzbuđenje. Često se događa da takve devojke na kraju postanu kolateralna šteta, jer one žive po principu „ovde i sada“ - zaključio je Čolaković.