Eksplozija, džip, Ljutice Bogdana
Tanjug/Sava Radovanović 1.9.2018
Eksplozija, džip, Ljutice Bogdana

Tanjug/Sava Radovanović 1.9.2018

Eksplozija, džip, Ljutice Bogdana, Foto: Tanjug/Sava Radovanović 1.9.2018

 Automobil je eksplodirao juče u 8.30 ujutru na parkingu u ulici Ljutice Bogdana kod broja 2, kod stadiona „Marakana“. U kontrolisanoj podmetnutoj eksploziji niko nije povređen, samo je načinjena šteta na zgradama u toj ulici. Sumnja se da je eksplozija džipa bila opomena Dušičinom dečku Aleksiću, koji se već izvesno vreme nalazi u Dubaiju i koji je kum ubijenog Dragoja Trišića Triše (44). 

Od siline eksplozije, popucala su stakla na dve stambene zgrade, a Dušici je pozlilo, pa je intervenisala lekarska ekipa, koja ju je odvezla do bolnice, gde je dobila sedative.

Dušica u šoku

Nenad Vujanović

Dušica u šoku, Foto: Nenad Vujanović

Voditeljka: I ranije su mi pretili

Voditeljka Dušica Jakovljević je, nakon što je bombom raznet džip koji je poslednjih meseci vozila, policiji ispričala da je u prethodnom periodu dobijala pretnje. Kako nezvanično saznajemo, ona je policajcima rekla da je putem društvene mreže dobijala pretnje zbog jedne osobe koja učestvuje u „Zadruzi“ i da joj je dva puta bio izgreban džip. - Posle jedne emisije, na automobilu mi je neko... ne mogu da dokažem ko, jer nemam dokaze, ali neko je izgrebao levo krilo mog automobila. Nekoliko dana kasnije, neko mi je takođe ključem nacrtao srce na vratima, tako da mogu da kažem - bravo za kreativnost. Mislim da je sve to otišlo predaleko - rekla je ranije Dušica.

 

Uviđaj nakon eksplozije

Nenad Vujanović

Uviđaj nakon eksplozije, Foto: Nenad Vujanović

Kako saznajemo, policija ne isključuje mogućnost da je eksplozija bila opomena Dušičinom dečku zbog njegove navodne povezanosti sa osobama iz kriminogene sredine. Aleksić je živeo na relaciji Beč-Beograd.

- Postoje indicije da se Aleksić zamerio nekoj ekipi, pa je zbog toga dobijao pretnje. Kada se na to doda da je njegov kum Triša ubijen marta ove godine u Žarkovu, sumnje da su ta dva slučaja povezana su još veće - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, operativni podaci policije ukazuju na to da je Aleksić ušao u neki posao, koji je zasmetao velikim igračima beogradskog asfalta. Da li su ti poslovi povezani i sa poslom zbog kojeg je njegov kum Dragoje Trišić izgubio glavu, utvrdiće se tokom istrage.

Dušica posle nesreće

Nenad Vujanović

Dušica posle nesreće, Foto: Nenad Vujanović

- Dragoje Trišić je imao ortaka u poslu sa kafićem. Vođenje tog kafića, kako se sumnjalo, bilo je samo maska, odnosno ugostiteljstvo je služilo da se opere novac stečen prodajom narkotika. Trišićev ortak već je bio na meti zbog prevlasti na narko-tržištu, pa ništa ne sme da se prepusti slučaju - kaže naš izvor.

On dodaje da će se ponovo pročešljati poslovni odnosi kumova Trišića i Aleksića kako bi se utvrdilo da li iza ova dva slučaja stoji ista ekipa.

- Aleksić je pre više meseci ušao u sumnjiv posao, zbog kojeg su počele da mu stižu pretnje. Kako bi zaštitio sebe, ali i Dušicu, odlučio je da se skloni u Dubai pod izgovorom da tamo otpočinje novi posao. Prema operativnim podacima, pretnje su mu i dalje stizale, ali on se osećao sigurno, pa nije reagovao. Sumnjamo da je suprotna ekipa odlučila da mu pošalje poruku kako bi pokazala da se ne šali i da ne može da dozvoli da joj neko sa strane upada na teritoriju. Verujemo da su želeli da mu poruče da time što se sklonio nije siguran, jer mu je u Beogradu porodica. Uzeli smo izjavu od voditeljke, koja je rekla da je dobijala pretnje zbog svog posla i one se proveravaju - navodi sagovornik „Alo!“.

Eksplozija, džip, Ljutice Bogdana

Tanjug/Sava Radovanović 1.9.2018

Eksplozija, džip, Ljutice Bogdana, Foto: Tanjug/Sava Radovanović 1.9.2018

 

U šoku sam i plašim se za decu

Tokom jučerašnjeg dana, Dušica, koja je bila u velikom šoku i strahu za bezbednost svoje dece, rekla je da se drži. - Hvala što brinete, biće sve OK - rekla je kroz suze voditeljka. Međutim, kako saznajemo, iako pokušava da izgleda čvrsto, Dušici nije svejedno jer je svesna šta je sve moglo da se desi. U ovom trenutku je na tabletama za smirenje i njoj se u nevolji našao bivši suprug Miljuš. Oni su zajedno uplašeni za decu.

Prema njegovim rečima, policija je uzela snimke okolnih kamera i radi na utvrđivanju tipa eksploziva koji je korišćen. Prema nezvaničnim saznanjima, osoba koja je, kako se sumnja, daljinskim putem aktivirala eksplozivnu napravu, koja je bila podmetnuta ispod motora, vodila je računa da nema žrtava.

Naime, kako su nam potvrdile komšije, a i izvori iz istrage, Dušica je imala svakodnevnu rutinu, koja je svima bila poznata. Voditeljka je svakog dana iz stana sa decom izlazila u devet sati, pa se ne isključuje mogućnost da su izvršioci bili dobro upoznati s njenim kretanjem.
Tokom jučerašnjeg dana, dok je trajao policijski uviđaj, stanari su prepričavali da su u trenutku eksplozije pomislili da nas neko bombarduje.

Pod automobil je bila podmetnuta eksplozivna naprava

Alo!/Nenad Vujanović

Pod automobil je bila podmetnuta eksplozivna naprava, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- Samo što sam podelio poštu. Izašao sam iz zgrade i krenuo ka susednom ulazu kada je grunulo. Od detonacije sam pao, pogledao sam iza sebe i ugledao kako plamen guta džip. Video sam polomljene prozore na toj zgradi i ljude koji pritrčavaju da vide šta se dogodilo - rekao nam je poštar.

Nestorović: „Zgrožen sam“

Ognjen Nestorović, urednik emisije „Premijera“, osudio je bombaški napad na voditeljku TV „Pink“. „Nedopustiv je bilo kakav vid nasilja, pretnji i ucena. Ponajviše kada je u pitanju žena. Zgrožen sam celom situacijom i na svu sreću je sve prošlo dobro”, rekao je on.

Stanar zgrade, kome su od siline eksplozije popucali prozori i gotovo izleteli iz štokova, kaže da je imao sreću jer je bio udaljen od njih.

- Izašao sam da kroz prozor pogledam da li je stigla naša piljarka sa robom. Video sam je i krenuo prema izlaznim vratima kada je grunulo. Ne znam šta sve nije počelo da pada po stanu, a ja sam bukvalno poleteo. Usledio je šok, a zatim sam pritrčao da vidim ima li povređenih i tada sam ugledao automobil ove voditeljke kako gori. Šta da kažem, to je strašno, prava je sreća da neko nije nastradao. Nego mene samo zanima ko će da plati, bre, ovu štetu meni i ostalim komšijama - rekao je stariji stanar zgrade.

 

Komentari (4)

nada

02.09.2018 09:26

Platice osiguranje ako ga imas a ako ne trazi pocinioca !!!!!!!!!!!!!!!!! Tako to biva kada hoces zestokog momka u blizini !

Nekko

02.09.2018 10:04

Sramota. Zna sa kim se zabavlja, svesno to radi i brine za decu. Dajte molim vas, ja svojoj deci to ne bih priredila. Punoletna je.

Nele

02.09.2018 11:28

Dok citam tekst jezim se, stvarno strasno! Velika sreca da zrtava nema, ali ovo su teske i bolne stvari! Nadamo se da ce policija brzo utvrditi cinjenice koje su dovele do ovog cina i izaci sa saopstenjem za javnost!

Nesa

02.09.2018 17:56

Beograd kao da je u Crnoj Gori?