Policija, Dečanska
Alo!/Masanori Jošida
Policija, Dečanska

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Dušan Murgaški Pikaso (60), koji je tri puta robijao zbog silovanja žena, uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je pokušao da ubije radnicu KC Vojvodine. Kako nezvanično saznajemo, protiv Murgaškog, koji je na slobodi proveo svega dva meseca, podneta je krivična prijava za ubistvo u pokušaju, pošto je u liftu u jednoj od zgrada KC Vojvodine u nedelju po podne nožem nasrnuo na radnicu.

Pročitajte još:

Izvadio sam nož

- Bio sam u Urgentnom centru na trežnjenju, a kad sam izašao iz bolnice, video sam ljude u uniformi. Mislio sam da će oni mene da jure, pa sam prvo uleteo u zgradu, a potom i u lift. Hteo sam da se sakrijem. U liftu je bila neka žena. Drsko mi je rekla: "Šta ćeš ti u ovom liftu, ovo je lift za radnike." Jako me je iznervirala i izvadio sam nož - navodno je rekao Pikaso na saslušanju u policiji.

Kako saznajemo, Murgaški je u Urgentni centar dospeo u nedelju, kada ga je ekipa Hitne pomoći zatekla kako pijan leži na ulici.

- Doveli su ga na detoksikaciju i rehabilitaciju i posle nekog vremena on je pušten kući. Međutim, umesto da ode kući, on je uleteo u zgradu koja je 50 metara udaljena od objekta iz kog je izašao - kaže izvor lista i dodaje da je tada usledio napad na servirku Marijanu Č.

Preporučujemo još:

Žena je vrištala

- Napao ju je nožem i povredio je. Ona je istrčala iz lifta sva krvava, vrištala je. Tada su zaposleni u ćošku lifta primetili muškarca kako se krije. Primetili su da u desnoj ruci drži nož i da mu je lice krvavo. Tražili su od njega da baci oružje i on je tada pokušao da im se suprotstavi, ali je brzo savladan. Tada je došla i policija - prepričava dramu sagovornik Kurira.

- On je 30. novembra 2018. pušten na slobodu, pošto je odslužio 10 godina zatvora zbog silovanja sredovečne Novosađanke. To krivično delo je počinio 2008. u stanu oštećene, i to svega mesec dana nakon što je odslužio, takođe 10 godina, zbog silovanja učenice (14). Nesrećnu devojčicu silovao je nepuna tri meseca nakon odsluženja višegodišnje kazne zatvora zbog silovanja spremačice u školi - podseća izvor.

Policija

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Naša radnica ima višestruke povrede

Iz KC Vojvodine saopštili su da je njihova radnica povređena na svom radnom mestu u Klinici za medicinsku rehabilitaciju.

- Zadobila je višestruke povrede po telu. Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada puštena je na kućno lečenje. KC Vojvodine je povređenoj pružio svu stručnu medicinsku pomoć i podršku. Osuđujemo napade na zdravstvene radnike i saradnike - saopštili su iz Kliničkog centra.