Hitna pomoć
Alo!/Rajko Ristić
Pančevo, Hitna pomoć

Alo!/Rajko Ristić

Pančevo, Hitna pomoć, Foto: Alo!/Rajko Ristić

D. T. ( 21) sumnjiči se da je ubo M. V. (31) u stomak, od čega je on na licu mesta preminuo, a M.P. (45) da mu je u tome pomogao.

Do svađe je došlo na jednom splavu i to u vreme policijskog časa, a osim trojice muškaraca na splavu je u vreme kada kretanje i okupljanje ljudi nije dozvoljeno, bilo još ljudi. Njih dvojica uhapšeni su u petak, a saslušani su juče u tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv lica D.T.(21.) i M.P. (45) obojica iz Jabuke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, za koje je propisana kazna zatvora od 5 do 15 godina, navodi se usaopštenju ovog tužilaštva.

Iz tužilaštva navode da je osumnjičenima nakon saslušanja Viši sud u Pančevu odredio pritvor iz sledećih razloga: kako boravkom na slobodi ne bi ometali postupak uticanjem na više svedoka očevidaca ovog događaja koje je tokom istrage neophodno ispitati, kao i zbog toga što im se na teret stavlja krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.