Groblje, sveštenik, sahrana
E-stock/Katarina Mihajlovic
Groblje, sveštenik, sahrana

E-stock/Katarina Mihajlovic

Groblje, Foto: E-stock/Katarina Mihajlovic

Sadržaj SMS poruka koje su u noći kada je ubijen Savo Gačanin, pogrebnik iz Užica, razmenili Vladimir Božović, osumnjičeni za zločin, i Milovan Čekićević, koji je znao sve o ubistvu ali je o tome ćutao, mogao bi da bude ključni dokaz u postupku protiv njih dvojice.

U nastavku suđenja Vladimiru Božoviću (32), koji krivicu negira, i Milovanu Čekićeviću, koji je priznao sva dela za koja se tereti, između ostalog i da je od Božovića uzimao novac u zamenu za ćutanje o ubistvu, Više javnog tužilaštvo u Užicu predložilo je da se utvrdi sadržaj poruka koje su okrivljeni slali jedan drugom 14. januara prošle godine, u satima kada je Gačanin (65) sa dva hica u glavu usmrćen u svom pogrebnom preduzeću.

Muškarac namamio devojčicu (14) iz Trstenika u podrum, dao joj kesu sa poklonima, pohotno je ljubio, a onda je otkriveno ono najprljavije!

AUTOR: Srpski telegraf/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 20.09.2019. 15:32 - 20.09.2019. 15:37 Strahota! selo, Foto: Tanjug * Policija je uhapsila D.Đ. (41) iz Trstenika zbog sumnje da je seksualno uznemiravao 14-godišnju J. M. * Osumnjičeni je devojčici nekoliko dana pisao preko društvene mreže Fejsbuk * Ceo slučaj otkrila je majka ove maloletnice Policija je uhapsila D.Đ.

Prema nalazu sudskog veštaka telekomunikacione struke Miroslava Kuljanina, Božović i Čeliković su na dan zločina, u periodu od oko 10 minuta, koji se podudara sa vremenom kada je Gačanin ubijen, razmenili deset poruka.

Takođe, istog dana su i razgovarali telefonom.

Tužilaštvo je zatražilo da Služba za specijalne istražne metode iščita telefon koji je koristio Milovan Čeliković kako bi se došlo do poruka koje bi mogle biti bitan dokaz u ovom postupku.

Ovo do sada, objašnjeno je, nije urađeno iz razloga što je taj telefon policija pronašla tek pošto je optužnica postala pravosnažna. Božovićev telefon istraga je imala još od 18. novembra prošle godine, ali pošto je telefon zaključan nije mogao da bude pretresen. Božović je u istrazi govorio da je zaboravio šifru za otključavanje, a nije mogao ni da je se seti tokom suđenja.

Veštak se izjasnio da Služba za specijalne istražne metode posduje jedan od najboljih softvera kojim može da se otkrije sadržaj poruka iako su one izbrisane iz telefona.

Sahrana, groblje

Alo!/Masanori Jošida

Sahrana, groblje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Na prošlim ročištima optuživali jedan drugog

Vladimir Božović (32), optužen da je 14. januara prošle godine sa dva hica iz pištolja usmrtio Sava Gačanina i Milovan Čekićević (33), koji se tereti da je prikrivao zločin i njegovu pripremu, na početku suđenja međusobno su optuživali jedan drugog.

Božović, koji se tereti i da je iz stana pogrebnika ukrao oko 7.000 evra, i koji se u istrazi branio ćutanjem, negirao je da je počinio ubistvo, dok je njegov prijatelj priznao krivicu za sva četiri krivična dela koja mu pripisuje Više javnog tužilaštvo.

Pročitajte još:

Čekićević, koji je u vreme ubistva bio zaposlen kod Gačanina, pred sudom je kazao da mu je Vladimir Božović, sa kojim se druži duže vreme, rekao da je ubio pogrebnika. Da bi ćutao o ubistvu, rekao je, od Božovića je uzimao novac. Takođe je priznao da je od pogrebnika, kao radnik njegove firme, u dva navrata ukrao po 500 evra.

U prostorijama svog preduzeća, iznad koga je imao stan, Savo Gačanin je pronađen mrtav 15. januara 2018. Najpre se mislilo da je umro prirodnom smrću, ali je obdukcija pokazala da je usmrćen sa dva metka ispaljena u glavu iz neposredne blizine. Kako u međuvremenu lice mesta nije bilo obezbeđeno, nije pronađen nijedan materijalni trag koji bi doveo do ubice. Pod sumnjom da je ubio Gačanina, 18. novembra prošle godine Božović je uhapšen, a istog dana slobode je lišen i Čekićević.

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare